Oštre rakcije na izjavu Milanovića: Ubijena deca imaju ime i prezime, kao i hrvatski “junaci”

Oštre rakcije na izjavu Milanovića: Ubijena deca imaju ime i prezime, kao i hrvatski “junaci”

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović kaže da “srpska deca koje hrvatski predsednik Zoran Milanović pominje kao ‘navodno stradala neka deca’, imaju svoje ime i prezime”.

Stefanović navodi da su to Jovica Drča (6), Žarko (9) i Nevenka Rajić (11), Darko Vuković (13), te da su ubijeni na Petrovačkoj cesti dok su bili u izbegličkoj koloni koju su 1995. godine bezočno bombardovali hrvatski “junaci”, koji, takođe, imaju ime i prezime.

“Suvišno je bilo šta reći o predsedniku jedne zemlje, države članice EU, koji se očigledno diči poznavanjem rada makroa i dama sa torbicama u Bruklinu, Harlemu i Bronksu, dok bez trunke ljudskosti štiti ubice dece. Jednostavno, ma koliko divljao u svojim izjavama i napadao Srbiju, predsednika Vučića i tužilaštvo u Beogradu, pravde za žrtve ovog nečovečnog zločina mora biti”, poručio je Stefanović reagujući na izjavu Milanovića da Hrvatska može podići optužnicu protiv predsjednika Srbije jer je Srbija podigla optužnicu protiv hrvatskih pilota koji su granatirali kolonu Srba na Petrovačkoj cesti u kojoj su među ubijenim srpskim civilima bila i djeca.

I ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kaže da napadi “Milanovića na Vučića ne dolaze zato što je Aleksandar Vučić zločinac, već zato što neće da ćuti o hrvatskim zločinima”.

“Ako u Srbiji ima zakona, onda će protiv Milanovića biti podignuta optužnica za širenje verske i nacionalne mržnje. Čovek koji se hvali ustaškim poreklom i pozdravlja progon Srba iz Hrvatske može da bude predsednik Hrvatske, ali ne bi smeo da bude na slobodi. Napadi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića od strane predsednika Hrvatske Zorana Milanovića ne dolaze zato što Aleksandar Vučić ima zločin na savesti, već zato što Hrvatska ima nepokajane zločine koje je Aleksandar Vučić otkrio i odbio da prećuti”, rekao je Vulin.

(Neyavisne)

CATEGORIES
Share This