Osmomjesečna Vanja konačno dobija najskuplji lijek na svijetu

Osmomjesečna Vanja konačno dobija najskuplji lijek na svijetu

Djevojčica Vanja Malović dobila je “zolgensmu”, lijek za liječenje spinalne mišićne atrofije, koji košta 2,5 miliona evra.

Osmomjesečna Vanja Malović, koja boluje od spinalne atrofije tip jedan, jutros je primila lijek “zolgensmu”, za koji je prikupljan novac u brojnim akcijama tokom prošle godine smu”, lijek za liječenje spinalne mišićne atrofije, koji košta 2,5 miliona evra. Osmomjesečna Vanja Malović, koja boluje od spinalne atrofije tip jedan, jutros je primila lijek “zolgensmu”, za koji je prikupljan novac u brojnim akcijama tokom prošle godine.

– Dva dana prije nego što je napunila osam mjeseci konačno je dobila lek koji će joj, svi se nadamo, donijeti srećno detinjstvo! – stoji u objavi na Instagram nalogu Da Vanja pobedi SMA, u kojoj se zahvaljuje u ime porodice Malović svima koji su pomogli.

Dodaje se da se borba nastavlja.

– Naša borba se nastavlja, a da nije bilo svih vas, bilo bi beznadežno, kako se činilo na početku! Samo se sjetite se šta smo zajedno prošli, sjetite se da smo zajedno pomerili planinu i – budite ponosni! Svako od vas pojedinačno! Volimo vas! – navodi se u objavi.

Brojni građani, sportisti, glumci i javne ličnosti uključili su se u akciju prikupljanja pomoći za liječenje male Vanje.

 

Prikupljeno je dva i po miliona evra u novembru prošle godine, neophodnih da Vanja dobije lijek na vrijeme, prije nego što bude imala 12 kilograma.

Vanja je rođena kao zdrava beba, ali su roditelji poslije nekoliko mjeseci primetili da nešto nije u redu.

Nakon pregleda pedijatra, fizijatra i neurologa, u Institutu za majku i dijete je urađeno genetsko ispitivanje kojim je utvrđeno da Vanja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1.

Srpska Info

CATEGORIES
Share This