Nisam uvijek saglasan sa Dodikom, ali o tome neću da govorim javno

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da Republika Srpska ne može bez Srbije u svakom smislu.

Gostujući u emisiji TV prva, Vučić je kazao da ga brine situacija u BiH i Republici Srpskoj.

Što se tiče eventualnih sankcija, on je ponovio da Srbija to neće prihvatiti bilo kakve sankcije Republici Srpskoj i ili bilo kome pojedincu.

To se podrazumijeva, kaže on, da će se Srbija usprotiviti svakim sankcijama protiv Republike Srpske.

– Da ih uvode bilo kome u Republici Srpskoj ili BiH mi ih ne bi podržali, a naravno da ih nećemo podržati protiv Srpske. Sankcijama se ne rešava ništa – kazao je Vučić.

Na pitanje da li se od njega traži da utiče na Milorada Dodika da ne donosi ovakve odluke, Vučić je rekao da on ima odnos poštovanja sa Dodikom i da ne naređuje nikome.

“Ja ne utičem ni na koga, on živi tamo ja ovde i ne pada mi na pamet da to radim. On zna ko je kakve odluke donosio, ja ne znam”, kazao je Vučić i dodao:

“Ja ne moram da budem saglasan u svemu sa Dodikom, ali o tome neću da govorim u javnosti, zato što mislim da je to loše i neodgovorno, i donosi katastrofalne posledice za naš narod”, kazao je Vučić, dodajući da neće da napada političare u Republici Srpskoj..

On je rekao da Republika Srpska ne može bez Srbije, u svakom smislu, ali ni Srbije ne može da ucjenjuje Republiku Srpsku.

(BN)

CATEGORIES
Share This