“Nije se vidio prst pred okom” Oluja praćena gradom protutnjala dijelovima Srbije (VIDEO)

“Nije se vidio prst pred okom” Oluja praćena gradom protutnjala dijelovima Srbije (VIDEO)

Jako nevrijeme praćeno gradom pogodilo je danas dijelove Srbije, a mnogi građani našli su se u čudu usljed iznenadnog pljuska.

Oko 15 časova Čačak je zahvatio jak pljusak praćen vjetrom i grmljavinom. Saobraćaj se odvija usporeno, a oluja je sve intenzivnija.

Mještani sela Lipnica kažu da ne pamte ovakve prizore. „Kiša je stigla od Kragujevca što je nesvakidašnja pojava u dolini Zapadne Morave. Nije se vidio prst pred okom“.

– Prizor kao iz Hičkokovih filmova. Potom nas je pogodio grad veličine lješnika koji je padao par minuta. Ne bi trebalo da ima oštećenja na biljnim kulturama – kazao je Boban Sakić.

Grad je protutnjao danas u popodnevnim časovima i kroz Pomoravlja i Šumadiju, te se pored Čačka i Kragujevac našao na udaru nevremena.

Ljudi koji su se u tom trenutku našli na ulici počeli su da bježe u nevjerici šta ih je zadesilo za svega nekoliko minuta.

– Zatekao nas je pljusak i grad u kolima, stali smo sa strane čekajući da prođe, ali jako dugo traje i nema namjeru da stane – rekla  je Svilajnčanka, piše Nova.

Iz RHMZ su, podsetimo, u prepodnevnim satima izdali upozorenje na moguće nepogode, odnosno kako se na području Srema (između Stare Pazove i Sremskih Karlovaca) očekuju jaki pljuskovi sa grmljavinom, jak vjetar u zoni pljuska i kratkotrajna pojava grada.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This