Medicinski fakultet u Beogradu uvodi kovid propusnice

Medicinski fakultet u Beogradu uvodi kovid propusnice

Medicinski fakultet u Beogradu odlučio je da u novoj školskoj godini uvede posebne uslove za prisustvovanje nastavi i drugim aktivnostima na fakultetu, koji podrazumijevaju takozvane kovid propusnice.

Prvi uslov za prisustvo nastavi i uopšte na fakultetu je, kako se navodi u odluci, da ne postoje simptomi akutne respiratorne infekcije i febrilnosti (temperature), kao i da je sprovedena kompletna imunizacija ili dokaz o preležanoj bolesti kovid-19 ne stariji od šest mjeseci.

Takođe, prisustvo nastavi i obavljanje radnih aktivnosti na kliničkim predmetima biće dozvoljeno i uz negativan rezultat PCR ili antigenskog testa ne stariji od 72 časa, a stariji od sedam dana ne smije biti za prisustvo nastavi i obavljanje radnih aktivnosti na pretkliničkim predmetima i na fakultetu.

Pravila će, kako se navodi u odluci, važiti za studente, nastavnike, saradnike i nenastavno osoblje s ciljem sprečavanja širenja infekcije kovid 19, prenijeli su beogradski mediji.

– Studenti, nastavnici, saradnici i nenastavno osoblje koji ne ispune jedan od navedenih uslova, neće moći da prisustvuju nastavi ni obavljanju drugih poslova na Fakultetu dok traje aktuelna epidemiološka situacija. Nepridržavanje navedenih mera povlači za sobom odgovornosti propisane zakonom, podzakonskim aktima i opštim i pojedinačnim aktima fakulteta – piše u odluci Medicinskog fakulteta.

CATEGORIES
Share This