Košarkašice znaju gdje su griješile, ali pobjeda je najvažnija

Košarkašice znaju gdje su griješile, ali pobjeda je najvažnija

Kapitenka košarkaške reprezentacije Srbije Jelena Bruks izjavila je da je tim protiv Kanade pokazao da je jak i da u Tokio nije došao na epizodnu ulogu.

Košarkašice Srbije na startu Olimpijskih igara pobijedile su Kanadu 72:68 poslije velike borbe, iako su u većem dijelu meča imale prednost.

– Na kraju smo se izvukle. Na svakom takmičenju naš prva utakmica je pola-pola. Nismo opuštene da igramo našu igru, stegnute smo i napravimo mnogo više grešaka nego što treba. Cilj nam je bio da nemamo mnogo izgubljenih lopti, mi smo imali ogroman broj. To je držalo Kanadu u životu, na kraju smo pokazali da smo jaki i da smo da nismo došli da prođemo kroz OI, već da se borimo do samog kraja – rekla je Bruks srpskim novinarima u Tokiju.

Bruks kaže da je očekivala ovakav meč protiv Kanađanki.

– Znali smo ko je Kanada, šta su nam radili u Riju, vidio se nedostatak prijateljskih utakmica poslije Evropskog prvenstva od sada. Ovdje su nam sve prijateljske utakmice otkazane, mogli smo samo između sebe da igramo, a to nije isto. Ali uspjele smo da zajednički pobijedimo ovu utakmicu i da možemo da se pripemimo za dalje – rekla je Bruks.

Košarkašica Ana Dabović kaže da joj je drago što se nije ponovio scenario iz Rija kada su košarkašice od istog rivala izgubile, iako su vodile 18 razlike.

– Bio je cilj da nemamo mnogo izgubljenih lopti, ali to nismo ispoštovale. Mnogo je teško igrati protiv Kanade, drago mi je da smo ih pobijedili. Odgreagovale smo dobro u drugom poluvremenu, smanjile broj izgubljenih. Znamo da su nezgodna ekipa, da se bore, da ne odustaju. Na kraju je najvažnija pobjeda – rekala je Dabović, koja je dodala da su energija i atmosfera u timu bile krljučne u ovom meču.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This