„Ja sam u kući opozicija, a žene vlast“ Radišu komšije zaobilaze, a pop mu ne dolazi u kuću zbog toga što živi sa dvije supruge (FOTO)

„Ja sam u kući opozicija, a žene vlast“ Radišu komšije zaobilaze, a pop mu ne dolazi u kuću zbog toga što živi sa dvije supruge (FOTO)

Pop mu kuću zaobilazi, rodbina neće za njega ni da čuje, a komšije njima ispiraju usta, ali Radiša za to ne haje. Komšije su se krstile, čudile kad se u selu pročulo da je njihov Radiša, tada već oženjen dvadesetak godina, u kući doveo još jednu ženu i da prva ama baš ništa nema protiv toga!

Ne haju ni Radiša ni njegove žene za priče i ogovaranja već složno žive pod istim krovom, a što je najbolje njih dvije se sjajno slažu i dijele sve poslove. Kad je cijela Srbija prije par godina saznala za priču, prštali su komentari, a muškarci mu čestitali u nevjerici jer mnogi od njih nisu kadri da se izbore ni sa jednom jedinom a kamoli sa dvije.

Njih dvije – prva Stojanka i druga Ana, izrodile su mu šestoro djece – tri sina i tri kćerke. A evo kako je sve počelo.

S prvom Stojankom živio je tad već 20 godina i s njom ima tri sina i kćerku, a druga žena Ana došla je prije nešto više od deset godina i podarila mu dvije djevojčice. Iako su ovakav način života žestoko osuđivali rodbina, prijatelji i dio mještana, a sveštenici ga zaobilazili, Radiša Jovanović iz Trudelja kaže da ne haje mnogo za to.

Prema Radišinom priznanju, pravi junak priče je njegova prva žena Stojanka. Saznavši da je Ana trudna s njenim mužem, u svoju kuću, sa zajedničkim mužem, prihvatila je Anu koju su njeni izbacili iz kuće.

– Stojanka je toliko dobra žena i ona je nosilac svega. Jedina me ona razumjela, čak se moja majka dugo vremena nije slagala sa ovim i gledala je na to površno, kao što je gledala većina naroda – rekao je Radiša koji je tada, prije otprilike četiri godine, prvi put izašao u javnost priznavši da pod istim krovom istovremeno živi sa dvije žene.

Druga žena Ana kaže da joj nije bilo svejedno kada je prvi put trudna dolazila u Jovanovićevu kuću.

Dvije žene žive sa jednim mužem
FOTO: TV PRVA/SCREENSHOT

– Nije mi bilo lako, tog dana sam se posvađala sa svojim roditeljima i došla ovdje sa namjerom da ne ostanem, ali ispalo je tako… Mislim da je Stojanka dobra žena. Ona kuva, dok sam ja sa stokom. Sve radimo zajedno – rekla je tada Ana.

Ja sam u kući opozicija a žene vlast

– Ja sam najbogatiji čovjek na svijetu, imam čak dvije ljepše polovine i šestoro djece, pa ima li išta ljepše?! Imam šest sokolova i ponosan sam na to. Znam da mnogi misle da nisam normalan, ali mi gledamo svoja posla. Šta će ko da kaže, to nas ne zanima, vodimo svoj život i baš nam je lijepo! Ne obaziremo se na seoske priče, znamo da smo već godinama u centru pažnje i da se i dalje mnogi čude kako živimo. Ali to je naša stvar. Ja sam u kući opozicija, a žene su vlast – rekao je Radiša.

– Nije ona meni kriva što sam ja ostala trudna sa njim, ali ona je dobar čovjek – kazala je Ana za Stojanku, prvu domaćicu kuće. Ali ni Stojanki bilo lako kad je muž doveo trudnu ženu.

– Nije mi bilo prijatno, ali dječji život je najvažniji – ispričala je Stojanka prije tri godine. Kućne poslove su podijelile i uglavnom Stojanka kuva i sprema hranu, dok Ana hrani stoku.

Radiša je tada rekao da ne bi ni on Stojanki zamjerio da je rodila tuđe dijete pod njegovim krovom:

– Možda sad ljudi neće vjerovati, ali važno je da je dijete i gdje se rodilo. Naš narod kaže važno je čije ovce pasu, a ne čija je livada. Samo da su djeca živa i zdrava. Prihvatio bih i tuđe dijete da ga Stojanka rodi ovdje – rekao je on, prenosi Kurir.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This