Hrkalovićeva ostaje u pritvoru

Hrkalovićeva ostaje u pritvoru

Apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbe branilaca bivšeg državnog sekretara Ministarstva unutrašeih poslova (MUP) Srbije Dijane Hrkalović na rješenje Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu kojim joj je 24. decembra ponovo određen pritvor, potvrdila je za beogradske medije portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić.

Hrkalovićeva je najprije bila u pritvoru dva mjeseca, a 10. decembra prošle godine puštena je da se brani sa slobode pošto je tužilaštvo za organizovani kriminal protiv nje podnijelo optužni prijedlog sudu.

Na odluku o ukidanju pritvora žalilo se tužilaštvo, a Apelacioni sud je usvojio žalbu i naložio da se taj prijedlog ponovo razmotri.

Hrkalovićevoj je nakon toga ponovo određen pritvor 24. decembra odlukom Specijalnog suda, a kao razlog je navedena opasnost od bjekstva.

Ona se tereti zbog dva krivična djela trgovine uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

Osim Hrkalovićeve, na optužnici su i načelnik odjeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić, za koje je tužilac tražio po dvije godine zatvora.

Srna

CATEGORIES
Share This