Hoćemo poštovanje za Srbe i da RS bude kao u Ustavu BiH

Hoćemo poštovanje za Srbe i da RS bude kao u Ustavu BiH

Predsjednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić na svečanoj akademiji u “Štark Areni” u Beogradu povodom 13 godina od osnivanja te stranke dotakao se i Srba koji žive van Srbije.

Vučić je tokom obraćanja, kazao da u BiH ima više od 30% ljudi koji za sebe kažu da su Srbi.

“Šta je problem? Moja poruka je da, dragi Bošnjaci, hoćemo mir, hoćemo da u miru živimo zajedno sa vama, jedni pored drugih, ali hoćemo i poštovanje za Srbe i da bude Rrepublika Srpska onako kako piše u vašem Ustavu, ni manje ni više od toga”, kazao je Vučić.

On je imao poruku i za Srbe u Crnog Gori.

“Našim ljudima u Crnoj Gori da kažem, a i onim drugima, u čemu je naš grijeh? U tome što imamo svoju vjeru, svoj narod, svoje pismo ćiriličko i svoj jezik? U tome što podržavamo one koji se ne stide i ne plaše da kažu da su Srbi? Je li u tome grijeh? Koji narod na to nema pravo? Zašto biste Srbima da oduzmete ono što nikome drugom niste oduzeli? Koga su ugrozili i koga su se odrekl? Nikoga nisu i nikoga nećemo. Ali se nećemo stidjeti svoga roda, nećemo se stidjeti ni Srba koji žive u Crnoj Gori i svim ustanovama od Matice srpske, Udruženja književnikai svim srpskim udruženjima pomagaćemo koliko god možemo. I time ćemo da se hvalimo koliko god možemo”, kazao je Vučić.

On je rekao da će Srbija nastaviti da pomaže Srbe i van Srbije, još jače i snažnije.

U obraćanju naprednjacima rekao je na kraju da hoće pobjedu na izborima i u to još snažniju nego do sada.

(BN  FOTO: BN/ TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bs)

CATEGORIES
Share This