Glišić: Građani shvatili poruku predsjednika Vučića

Glišić: Građani shvatili poruku predsjednika Vučića

– Predsjednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić istakao je da je na ponovljenim izborima lista “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” osvojila više glasova nego 3. aprila, i poručio da to pokazuje da su građani glasali za mir i stabilnost.

Glišić je sinoć na konferenciji za novinare rekao da je SNS obradila sva biračka mjesta na ponovljenim izborima, osim jednog mjesta u Nišu, na kojem je glasanje još trajalo, pošto je zbog tehničkih problema počelo kasnije.

Podsjetio je da je u Beogradu glasanje je ponovljeno na četiri biračka mesta.

“U Velikoj Moštanici lista koju predvodi SNS osvojila je 598 glasova, od 856 izašlih birača, na Karaburmi Kara 408 glasova od 833 izašlih, u Višnjici 488 glasova od 741 izašlih, a u centru, na Terazijama, 40 odsto glasova, a 3. aprila na tom mestu imala je 20,1 odsto glasova”, rekao je Glišić.

Time je, u Beogradu, lista SNS-a osvojila 1.585 od 2.668 glasova, u odnosu na 1.150 osvojenih 3.aprila.

Glišić je ocjenio da se vidi ogroman rast svuda, da se jasno vidi da su građani Beograda ozbiljno shvatili sve poruke koje su mogli da čuju proteklih dana.

Kada je reč o predsedničkim izborima, kandidat Aleksandar Vučić osvojio je, na 34 od 35 obrađenih biračkih mesta – 79,01 odsto glasova, dok je taj rezultat 3.aprila bioo je 57,52 odsto.

“Na svakom biračkom mestu u apsolutnim brojevima, osvojio je više nego 3.aprila”, podvukao je Glišić.

Kao primjer, naveo je Zaječar gde je Vučić osvojio 82 od 108 glasova, a 3.aprila je osvojio 74 glasova.

„Ovo je dodatni legitimitet koji je dobio naš kandidat, Aleksandar Vučić. Čestitam mu na briljantnoj pobjedi koju je ostvario. Kada se neko kanduduje za drugi mandat i osvoji 200.000 glasova više, to je više nego jasna poruka građana”, naglasio je Glišić.

Što se tiče parlamentarnih izbora, kako je prenio, obrađeno je svih 54 biračkih mjesta, a lista SNS osvojila je 60,94 odsto, u odnosu na 43,61 odsto koliko je osvojila 3.aprila na tim mjestima.

Naveo je i da je, primjera radi, lista koju je predvodila Marinika Tepić imala 3.aprila na tim mjestima 13,3 odsto, a sada je osvojila 5,92 procenta.

„Ovaj fantastični rezultat je potvrda svega što je govorio predsjednik. On pokazuje da su građani trezveno razmislili i da su neki novi ljudi shvatili da je važno da imamo politku mira i stabilnosti”, objasnio je on.

Dodao je da je dan protekao bez primjedbi i problema, sem na jednom mestu gde je glasanje počelo kasnije.

(Tanjug)

CATEGORIES
Share This