Gimnazijalci iz Beograda i Lazarevca pobjednici kviza RŽD

Gimnazijalci iz Beograda i Lazarevca pobjednici kviza RŽD

Pitanja finalne igre omogućila su učesnicima da pokažu ne samo svoje znanje, već i logiku i pažnju. Odvijala se prava bitka umova za nagrade, pripremljene za pobednike, i naravno, pobedili su najjači

Timovi gimnazijalaca iz Beograda i Lazarevca pobjednici su intelektualne igre „Brzi kviz zajedno sa „RŽD Internešnl“, saopšteno je iz te kompanije.

Pobjednici su timovi „Pobeda“ iz Beograda, „Lazarevački gimnazijalci“ iz Lazarevca i „Žar ptica“ iz Beograda, koji su zauzeli 1, 2. i 3. mesto.

Kompanija već sedmi put organizuje konkurs za djecu i omladinu zajedno sa srpskim odeljenjem Međunarodnog društvenog Fonda jedinstva pravoslavnih naroda.

Učenici uzrasta od 13 do 19 godina sa mentorima su pozvani da učestvuju, piše Sputnjik.

Kvalifikacioni krug je organizovan preko internet-platforme kviza. U kvizu je učestvovalo više od 180 osoba iz 32 školske ustanove iz Srbije i Republike Srpske. U finale je ušlo 11 najboljih ekipa – najbržih i najpametnijih, jer je za odgovor na svako pitanje bilo izdvojeno svega 60 sekundi.

Pitanja finalne igre omogućila su učesnicima da pokažu ne samo svoje znanje, već i logiku i pažnju. Odvijala se prava bitka umova za nagrade, pripremljene za pobednike, i naravno, pobedili su najjači.
Mansurbek Sultanov, direktor ogranka „RŽD Internešnl“ rekao je da smo se još jednom uvjerili da u Srbiji raste nevjerovatno talentovana generacija mladih ljudi.

„Djeca su se uspešno nosila i sa poprilično teškim pitanjima i složno radili u timu, a to je ključ uspjeha u svakom poslu. Naša kompanija tradicionalno poklanja značajnu pažnju radu sa mladima, za nas je važno da izgradimo ne samo željezničke pruge, već i novu budućnost za Srbiju, objedinivši najbolje iz kultura i intelektualnih dostignuća naših zemalja“.

IN4S

CATEGORIES
Share This