Gašić: Ubica Olivera Ivanovića nalazi se u Njemačkoj

Gašić: Ubica Olivera Ivanovića nalazi se u Njemačkoj

Ministar Bratislav Gašić izjavio je da službe znaju ko je ubio Olivera Ivanovića i da se ubica nalazi u Nemačkoj, i da je trenutno pod zaštitom nemačkih organa.

Gašić je na današnjoj sednici pokazao obiman izvešraj Radne grupe za taj slučaj, koju su činili Tužilaštvo za organizovani kriminal, Bezbednosno informativna agencijea, MUP Srbije i Vojno-bezbednosna agencija.

„Ovde je sve ono do čega su službe Srbije došle i ustanovile ko je ubica Olivera Ivanovića. I mi tačno znamo ko je ubica i zatražili smo od nemačkih organa pod čijom je zaštitom u ovom trenutku taj čovek, da nam daju sve podatke. Imamo slike sa aerodroma iz Tirane kad je sleteo, imamo slike kada je ušao u Prištinu, imamo slike kada je ulazio u stan i naše pitanje je stalno bilo našim partnerima, prijateljima našim, dajte nam snimke satelitskih kamera, kažu ne može bila je magla.

Pa u Londonu je magla 350 dana u toku godine, sad je jedan dan u Kosovskoj Mitrovici, pa kažu bila je magla, pa ne mogu da nam daju. Dajte nam snimke Dajte uključite nas u istragu oko svega toga“, dodao je Gašić.

On je odgovarajući na pitanja opoziije rekao da je važno da naglasi i jednu po njemu bitnu stvar.

(BN)

„Niko od vas koji sedite sa te strane se nije družio sa Oliverom Ivanovićem, koliko su se družili Aleksandar Vučić i Bata Gašić. Niko od vas nije vodio računa o njegovoj porodici dok je Ivanović bio u zatvoru, koliko je vodio predsednik Vučić, i njegova porodica to zna. Ali je najlakše da se o tome priča“, rekao je Gašić.

Ministar unutrašnjih poslova je dodao da to što je ubica nedostupan našim organima, ne znači da u nekoj bliskoj budućnosti neće moći da bude procesuiran u Srbiji,

„Ali je slučaj rešen, na način na koji to profesionalci rade“, istakao je Gašić.

(B92  FOTO TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ/bs)

CATEGORIES
Share This