Dodikovi plaćenici ponovo udaraju na predsjednika Vučića

Dodikovi plaćenici ponovo udaraju na predsjednika Vučića

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je da je apsolutno nedopustivo da se javni medijski servis kojeg plaćaju svi građani Republike Srpske stavlja u funkciji besprizornih napada na rukovodstvo Republike Srbije i na taj način narušava prijeko potrebni sklad između našeg naroda s obe strane Drine.

“Nema govora o slučajnosti, nakon jednog kvazi analitičara, sada i drugi Dodikov plaćenik na RTRS-u napada politiku Srbije i drži slovo o patriotizmu i odvažnosti predsjedniku Vučiću”, komentarušići naručenu izjavu analitičara Dragomira Anđelkovića na RTRS-u kojom otvoreno napada nacionalnu politiku Srbije.

“Prosto je nevjerovatno na šta se ta kamarila odvažila i do koje mjere su spremni da idu”, kaže Borenović i naglašava da je ovo rukovodstvo Srbije dalo ne samo političku i diplomatsku podršku i zaštitu Republici Srpskoj, nego je ekonomski najznačajnije pomogla maltene svako naseljeno mjesto u Srpskoj.

“Umjesto da se zahvaljuju, ne samo na finansijskoj i ekonomskoj pomoći, nego i na činjenici da nas je autoritet Srbije bukvalno sačuvao da ne snosimo teške posljedice spoljno političkih lutanja SNSD-ove vlasti, oni krajnje drsko optužuju to isto rukovodstvo da nema stav i odlučnost. Želim jasno da kažem, Republika Srpska i njeni građani, kako oni opoziciono tako i oni poziciono orijentisani, su zahvalni Srbiji za svu pomoć, brigu i pažnju i nikakve sumanute konstrukcije megafona ove vlasti to ne mogu promijeniti”, ističe Borenović.

Srbija je, naglašava Borenović, postala lider regiona, poštovana, ali i uvažena u cijelom svijetu.

– Srbija je ekonomski lider regiona, prva po investicijama, rastu, povratku realne privrede, prva u nabavci vakcina kojima je pomogla i BiH i cijeli region Zapadnog Balkana. Кreator inicijative “Otvoreni Balkan”, vojno jača i politički poštovanija nego što je bila. Za to vrijeme naša Srpska je pod ovom vlašću ostala bez trećine stanovnika, crna smo rupa po investicijama, lider u korupciji, sa Zapadom smo gotovo prekinuli odnose, a vidimo da Dodik ne govori istinu ni oko odnosa sa Rusijom. To je očito nakon poskupljenja gasa iako je član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske slagao da mu je predsjednik Rusije obećao da toga neće biti, a iz stenograma sastanka se jasno vidi da predsjednik Rusije o tome nije rekao ni riječ”, kaže Borenović.

Lider PDP-a zaključuje da umjesto da se Srbija ugleda na Srpsku kako neki Dodikom zasljepljeni analitičari poručuju, nama i našem narodu je potrebno upravo suprotno i da je uvjeren da će Srpska od oktobra krenuti putem kojim već ide Republika Srbija i razvijeni svijet.

Podsjećamo da je politički analitičar iz Beograda Dragomir Anđelković ocijenio, kako prenosi RTRS, da je krajnje vrijeme da se Srbija u pogledu nacionalne odvažnosti ugleda na Republiku Srpsku, i da ono što Srpska već decenijama radi, postane orijentir za /geo/političko djelovanje Srbije.

Anđelković je napomenuo da se od Srbije traži da počini nacionalno samoubistvo time što bi se odrekla Kosova i Metohije, Republike Srpske, kineskih investicija koje su značajnije od zapadnih, kao i od saradnje sa Rusijom, koja je ključna u odbrani srpskih interesa.

On je u autorskom tekstu za “Pečat”, koji je objavio i JS RTRS, istakao da je protiv Republike Srpske pokrenuta ofanziva, a bezočno se očekuje da se Srbija drži po strani umjesto da ispuni svoju nacionalnu obavezu i maksimalno podrži Srpsku.

Inače, Anđelković je jedan od beogradskih analitičara koji samo u superlativu redovno govore o Dodiku i njegovim potezima u Republici Srpskoj i BiH.

(BN)

CATEGORIES
Share This