Dječak koji je izvršio masakr u bolnici: Otac u pritvoru, a majku i sestru sklonili

Dječak koji je izvršio masakr u bolnici: Otac u pritvoru, a majku i sestru sklonili

Dečakova majka i njegova mlađa sestra preventivno su izmeštene iz njihovog satna.

Nakon što je u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru došlo do nezapamćene tragedije kada je učenik 7. razreda ubio 8 đaka i domara, a šestoro vršnjaka i nastavnicu ranio, prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu otac izvršioca je uhapšen.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je da je izvršio teško krivično delo protiv opšte sigurnosti.

Kako Kurir saznaje dečak je posle pregleda na VMA, prebačen na psihijatrijsku kliniku. Razgovor sa njim biće nastavljen danas u policiji.

Dečakova majka i njegova mlađa sestra preventivno su izmeštene iz njihovog satna.

Da podsetimo načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Veselin Milić, rekao je da je dečak, koji je pucao u OŠ „Vladimir Ribnikar“, u izjavi u policiji rekao da je „psihopata koji treba da se smiri“ i da je napadač sam pozvao policiju i obavestio ih o zločinu.

„Izjavio je da ga je u izvršenju i čudno disanje, i da mu je izgledalo da je ispravno da pozove policiju i prijavi se. Od kako sam 1998. pristupio MUP, ni ja niti niko od zaposlenih na uviđaju, nismo čuli ili videli da se ovako nešto u našoj Strbiji dogodilo, a svakako se nadam da se neće ponoviti“, rekao je on i dodao da je motiv za zločin bilo teško saznati.

„U razgovoru u prisustvu Centra za socijalni rad, dečak je izjavio da je bio ignorisan od strane društva u kojem se nalazio, i da je kroz svoj društveni život bio izopšten od komunikacije i igre na odmoru ili ekskurziji, i da ga je to navelo da kroz svoje misli i radnje učini to“, rekao je Milić.

(Kurir.rs) Foto:  Stefan Stojanović/Mondo

CATEGORIES
Share This