Dačić odbio Vučića da bi nasamo bio sa Dodikom

Dačić odbio Vučića da bi nasamo bio sa Dodikom

Ivica Dačić, predsjednik SPS, nije prihvatio ponudu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se zajedno vrate iz Donje Gradine u Beograd, saznaje “Blic”.

Izvor “Blica” kaže da je Dačić produžio posjetu uprkos mogućnosti da se sa Vučićem u Beograd vrati helikopterom, što je mnogo komfornija i brža opcija.

⁃ Vučić je ponudio Dačiću da se zajedno vrate sa obilježavanja Dana sećanja na žrtve ustaškog zločina, ali je ovaj to odbio. Ostao je da se nasamo vidi s Miloradom Dodikom – kaže izvor “Blica”.

Posle aprilskih izbora, naprednjacima i socijalistima predstoje pregovori oko formiranja nove vlasti i na republičkom i na beogradskom nivou. Dok se za Beograd uveliko pominju novi izbori za 6 do 9 meseci, u republičkom parlamentu je situacija mnogo jasnija.

Ipak, formiranje nove Vlade će zavisiti i od geopolitičke situacije u vezi sa ruskom agresijom na Ukrajinu i pritiscima da se Beograd pridruži sankcijama Moskvi.

SPS i Dodik važe za simpatizere Rusije, a ostaje da se vidi da li je ovaj njihov susret još jedan pokazatelj da je budućnost koalicije naprednjaka i socijalista pod znakom pitanja, ili je Dačić imao neka druga posla sa Dodikom.

Dačić: Nije mi odgovaralo helikopterom

Ivica Dačić kaže za “Blic” da se nije vratio sa Vučićem jer je imao svoj program i jer je išao u Kozarsku Dubicu posle skupa.

⁃ Predsjednik Vučić mi je ponudio da idemo zajedno helikopterom, ali meni nije odgovaralo, jer je bio dogovor da obiđemo Kozarsku Dubicu i tamošnju bolnicu. Zato smo išli odvojeno, kolima. Predsjednik Vučić se odmah vraćao, a ja sam ostao ceo dan – kaže Dačić za “Blic”.

(Blic)

CATEGORIES
Share This