Bivšoj državnoj sekretarki MUP-a određen pritvor

Bivšoj državnoj sekretarki MUP-a određen pritvor

Sudija za prethodni postupak Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu je nakon saslušanja okrivljene Dijane Hrkalović donio rješenje kojim se okrivljenoj određuje pritvor koji može trajati najduže 30 dana i to zbog postojanja sumnje da bi na slobodi ometala postupak uticanjem na svedoke.

Protiv navedenog rješenja okrivljena i branioci imaju parvo žalbe vijeću iz člana 21 stav 4 ZKP Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu, u roku od 3 (tri) dana od dana 3 prijema pismenog otpravka rješenja.

Okrivljenoj se stavlja na teret da je izvršila produženo krivično delo trgovina uticajem iz člana 366 stav 3 u vezi sa članom 61 Krivičnog zakonika.

Podsjetimo, Hrkalović je uhapšena danas oko 17 sati, nakon što je po pozivu došla u Sektor unutrašnje kontrole u MUP.

Ona je najprije u pratnji policije sprovedena u svoj stan gdje je obavljen pretres, a potom je prebačena u Tužilaštvo za organizovani kriminal u Ustaničkoj ulici gde je saslušana pred tužiocem i u prisustvu trojice svojih advokata: Nenada Tasića, Seada Spahovića i Ahmeda Delimeđca.

Mediji su prenijeli da je razlog njenog hapšenja navodno, pokretanje istrage u vezi sa prikrivanjem tragova i dokaza u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Milošević, koji je izrešetan na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u januaru 2019. Za to ubistvo najpre je uhapšen i osumnjičen Veljko Belivuk, ali je do kraja istrage, zbog nedostatka dokaza optužen samo za pomaganje, da bi nakon suđenja volšebno bio i oslobođen.

(Kurir/Blic  Foto:MUP Srbije)

CATEGORIES
Share This