Zvezda je bila bolji tim u derbiju

Zvezda je bila bolji tim u derbiju

Dosta brojki iz napredne statistike je bilo na strani momaka u crveno-bijelim dresovima.

Meč prvog kola plej-ofa Superlige Srbije završen je rezultatom 0:0, a Crvena zvezda je i posle 167. “vječitog derbija” ostala lider na tabeli sa dva boda više od Partizana. Posmatrajući statističke parametre, zaključak je jasan, tim iz Ljutice Bogdana je bio bolji rival u subotnjem meču.

Prema statističkoj platformi “InStat” i prosječnom indeksu fudbalera oba tima – Crvena zvezda je na 227, a Partizan na 217.

Kontrolisao je domaćin utakmicu, a posjed lopte govori u prilog tome i on iznosi 54:46.

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA
FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

I dok je u prvom poluvremenu on bio egal, u drugom je Crvena zvezda 58 posto vremena kontrolisala loptu, a Partizan svega 42. Ujedno su i bolje konstruisali napade izabranici Dejana Stankovića. Oni su na protivničku polovinu ušli 66 puta, u poslednju trećinu 36, a u kazneni prostor 12 puta.

Što se crno-bijelih tiče, ti brojevi su – 53, 25 i 8. Zvezda je bila bolja i kada je reč o driblinzima, pa su njeni igrači izveli 15 uspešnih sa procentom od 56, a “parni valjak” svega sedam sa 41 posto uspešnosti. I segment dodavanja potpuno pripada Crvenoj zvezdi, s obzirom na to da je imali 348 uspešnih pasova, naspram Partizanovih 253. Procenat uspješnosti bio je bolji u korist crveno-bijelih u kratkim i srednjim, dok su se gosti češće odlučivali za ispucavanja.

Velike bitke su se vodile na sredini terena, a i u tom segmentu su fudbaleri bivšeg šampiona Evrope bili bolji. Odnos duela je bio 54:46, a i u svim podsegmentima bili su bolji od “vječitog rivala”. Kada je reč o defanzivnim duelima – 63 naspram 53 posto, a slično je bilo i u ofanzivnim duelima – 47 naspram 37 posto. Uspješniji su bili i kada je riječ o vazdušnim duelima – 51 naspram 49 posto, ali i u duelima na zemlji – 57 naspram 43 posto. I startovi na loptu govore da je Zvezda bila hrabriji, jer je odnos uspješnih 74 na spram 57 posto.

Individualno gledano, najveći indeks korisnosti na meču zabiležio je mladi Strahinja Eraković (269), računajući igrače oba tima. Kada je riječ o Crvenoj zvezdi, pratili su ga Aleksandar Dragović sa 252 i Milan Rodić sa 247.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This