Želim na Evropsko, treba biti veliki i u porazu

Želim na Evropsko, treba biti veliki i u porazu

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković potvrdio je da planira ostati na klupi reprezentacije.

On je istakao da slijede kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine, te je demantovao da je njegova budućnost na klupi tima neizvjesna.

“Čestitam Švajcarskoj na zasluženoj pobjedi. Sigurno da nismo zadovoljni, što je normalno, ali s obzirom na to kakve smo probleme imali, imajući u vidu fizičku pripremljenost, da budem precizniji, na povrede ključnih igrača… Činili smo sve da ih vratimo, da budu na usluzi ekipi, ali to je bio veliki problem za nas. Momci su se bodili koliko su mogli, dali su sve od sebe, ali za ovaj nivo takmičenja, to nije dovoljno. Ali, postoje opravdani razlozi zašto je to tako i od njih ne mogu da tražim više”.

Uslijedilo je pitanje i da li će selektor ostati na svojoj poziciji i kakvi su dalji planovi?

“Mi u martu već počinjemo kvalifikacije za EP i imamo veliku želju da se poslije 24 godine nađemo na tom turniru. Naravno, biću daleko srećniji da mi igrači budu zdravi i u dobroj formi”.

FOTO: GEORGI LICOVSKI/ EPA
FOTO: GEORGI LICOVSKI/ EPA

 

Stojković je preko 40 minuta bio sa igračima u svlačionici, a šta se tamo dogodilo?

“Trebalo bi biti dostojanstven i u uspjesima i u porazima. Imali smo period od godinu i po dana uspjeha, sada je došao pad… Šta sam uradio u svlačionici? Pružio im ruku i rekao da moramo da budemo veliki i kada ne ide. Potpuno je mirna atmosfera. Momci u ovakvom stanju kakvom su, pružili su svoj maksimum. Skidam nekima kapu, mnogi se ne bi usudili da izađu da igraju u takvom stanju. Imali smo probleme u defanzivnoj igri, ali to je sada za dublju analizu. Znao sam da će biti teško napraviti neki bolji rezultat”.

FOTO: GEORGI LICOVSKI/EPA
FOTO: GEORGI LICOVSKI/EPA

O nekoliko “čarki” i provokacija na terenu.

“Ne znam šta se tačno dešavalo. Verovatno jeste bilo provokacija, ali ne mogu da dam pravi razlog. Nekada tenzija samo dođe, neki loši ljudi mogu da naprave takav ambijent, ali ništa specijalno za ovakvu vrstu utakmice”.

Jedan novinar je konstatovao da je bilo zvaničnih opomena za srpske navijače povodom njihovog ponašanja na tribinama.

“Nisam ništa primetio, fokusirao sam se na utakmicu”, kazao je selektor.

 

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This