Za FIFU je Ronaldo genije

 Za FIFU je Ronaldo genije

Jedan od najkontroverznijih momenata dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva u Kataru bio je penal koji je iznudio i realizovao Kristijano Ronaldo za prvi gol Portugala.

Ronaldo je tako postao prvi fudbaler koji je postigao gol na pet svjetskih prvenstava.

Način na koji je postigao izazvao je žestoke kritike na suđenju, ali FIFA nema problema sa iznuđivanjem takvih jedanaesteraca, a Ronaldov potez se naziva “totalnom genijalnošću”, piše Bi-Bi-Si.

Barem je tako zaključio bivši nigerijski reprezentativac Sandej Oliseh u Dohi na sastanku tehničke grupe FIFA, koju je predvodio Arsen Venger.

U prvih 20 utakmica na Svjetskom prvenstvu u Kataru dosuđeno je devet jedanaesteraca, što znači da je u ozbiljnoj opasnosti rekord iz Rusije prije četiri godine, kada je dosuđeno 20 jedanaesteraca na cijelom šampionatu.

Poljak Robert Levandovski i Kanađanin Alfonso Dejvis nisu uspjeli da ih realizuju, ostalih sedam jesu, uključujući Ronalda.

– Možda su napadači sve pametniji. Ljudi mogu da pričaju šta hoće o Ronaldovom penalu, ali to je bio pametan potez, sačekati trenutak, dodirnuti loptu, ispružiti nogu i iznuditi kontakt. Čisti genije! Svaka čast napadačima za sve pametniji, rekao je Oliseh, koji je dodao da je VAR još jedan razlog zašto se sudi više penala, jer sudije mogu više puta da pregledaju situaciju.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This