Vladan Kovačević u budućnosti nastupa za reprezentaciju Srbije

Vladan Kovačević u budućnosti nastupa za reprezentaciju Srbije

Fudbalski savez Srbije juče je i zvanično potvrdio da će golman Rakowa, Vladan Kovačević, u budućnosti nastupati za reprezentaciju Srbije.

Čeka se još dozvola od FIFA, te će ukoliko ona stigne, Vladan Kovačević već u martu biti na raspolaganju selektoru Draganu Stojkoviću-Piksiju.

– Ni kod njega nije bilo dileme. Jedan od najboljih golmana poljske Ekstraklase Vladan Kovačević sa velikim zadovoljstvom prihvatio je poziv selektora A tima Dragana Stojkovića i trebalo bi uskoro da bude deo najboljeg tima Srbije.

Kovačević je rođen u Banjaluci. Ima 24 godine, svojevremeno je branio za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Standardan je u Rakovu, klubu koji je lider šampionata Poljske i već neko vreme je na skeneru direktora A tima Stevana Stojanovića, samim tim i selektora  Dragana Stojkovića.

Ukoliko sve bude u redu sa papirologijom i od FIFA na vreme stignu odgovarajuća dokumenta, očekuje se da Kovačević bude na raspolaganju već u martu kad reprezentaciju Srbije očekuje početak takmičenja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i utakmice protiv Litvanije u Beogradu i Crne Gore u Podgorici.

Pre nekoliko dana odluku da dres Nemačke zameni opremom Srbije doneo je Lazar Samardžić, a od marta 2021. godine i dolaska selektora Dragana Stojkovića i direktora Stevana Stojanovića u Fudbalski savez Srbije na tom spisku novih aduta nalaze se prvotimac Crvene zvezde Stefan Mitrović (Kanada), adut španske Almerije Srđan Babić (Bosna i Hercegovina) i čuvar mreže Rome Mile Svilar (Belgija), poručili su iz Fudbalskog saveza Srbije.

Sportrdc

CATEGORIES
Share This