(VIDEO, FOTO) Jedna od najvećih bruka u istoriji Partizana: Dinamo sa 6 golova potopio crno-bijele

(VIDEO, FOTO) Jedna od najvećih bruka u istoriji Partizana: Dinamo sa 6 golova potopio crno-bijele

Sramotan poraz Partizana na startu evropske odiseje! Kijevski Dinamo je rezultatom 6:2 (3:1) savladao crno-bijele u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona igranom u Lublinu i praktično im odmah ugasio nadu da mogu da se plasiraju u grupnu fazu elitnog takmičenja.

Partizan je ponovo osramoćen u Evropi. Poslije prošlogodišnjih 0:5 protiv Nordsjelanda u Danskoj, crno-bijeli su pretrpjeli još jedan debakl zbog kojeg svima u Humskoj bride obrazi.

Da je Liga šampiona svjetlosnim godinama daleko od Humske bilo je jasno i prije početka meča na istoku Poljske, piše Sportal.

Ipak, malo ko je pomislio da će se ekipa Aleksandra Stanojevića ovako obrukati. I da je u tolikoj mjeri inferiorna u odnosu na viceprvaka Ukrajine.

Od prvog do posljednjeg minuta gledali smo igru mačke i miša na Lublin areni. Uprkos tome što su Beograđani poveli golom Mateusa Saldanje, sve vrijeme je bilo jasno da su nedorasli Kijevljanima koji su na trenutke izgledali kao Real Madrid u odnosu na srpski tim.

Lako je moglo da se završi i mnogo gorim rezultatom.

Ovako “samo” šestica u mreži Aleksandra Jovanovića, kreirana od strane Mikole Šaparenka, Volodimira Bražka, Oleksandra Karavajeva, Vladislava Kabajeva, Denisa Popova i Oleksandra Pihaljonoka. Između njihovih golova, za Parni valjak se drugi put u strijelce upisao Saldanja.

Crno-bijeli su se branili od prvog minuta, praktično sve vrijeme sa kompletnim timom na svojoj polovini, ali su uspjeli u 22. da povedu „panjenkom“ Mateusa Saldanje iz penala koji je izborio snalažljivi Aldo Kalulu.

Prednost su čuvali do finiša poluvremena. Odolijevali su naletima Ukrajinaca, zahvaljujući raspoloženom Aleksandru Jovanoviću. Stameni čuvar mreže je bio neprelazna prepreka za domaće igrače.

Pomračenje Partizana: Pogledajte kako

je Dinamo dao 3 gola za 5 minuta!

A onda je nastupila „žuta minuta“ koja je trajala šest minuta i završila se sa tri gola u mreži Beograđana. Jovanović, jednostavno, nije mogao da ispravlja sve „brljotine“ saigrača u defanzivi.

Greška za greškom, nizale su se kao na traci… Dinamo je svaku surovo kaznio i odlaska na odmor napravio veliki preokret.

Najprije je Mikola Šaparenko u 40. minutu pogodio sa petnaestak metara poslije prodora po lijevoj strani i dodavanja Vladislava Kabajeva.

Samo dva minuta kasnije Volodimir Bražko je iskoristio veliku nesmotrenost crno-bijelih u šesnaestercu i loše ispucavanje Mujakića. Udarcem sa 16 metara, uz pomoć stative, pogodio je mrežu.

 

Tačku na „blickrig“ stavio je Oleksandr Karavajev u prvom minutu nadoknade. Sa desne strane je snažno šutirao, lopta je na putu ka golu zakačila Antića i završila u gornjem desnom uglu.

I od početka drugog poluvremena viđena je ista slika. Uvođenje Aleksandra Šćekića umesto Jung Džun Goha ništa nije donijelo Partizanu. Sve vrijeme je bio pod opsadom Ukrajinaca i postavljalo se pitanje samo kada će pasti novi gol.

To se dogodilo već u 55. minutu. Kabajev je protutnjao kroz sredinu, niko od vezista nije uspio da ga stigne, defanzivci nisu na vrijeme izašli u blok… Rutinski pogodak sa 16 metara.

Potpuna katastrofa je pretila Partizanu, navijačima se pred očima ukazivao Nordsjeland i prošlosezonski kolaps u Danskoj (0:5) pošto su igrači na terenu djelovali potpuno razbijeno.

Posegao Stanojević za trostrukom izmenom u 60. minutu. Na teren je poslao Aleksandra Filipovića, Bibarsa Natha, Ibrahima Zubairua kako bi koliko-toliko prodrmao tim.

Ispostavilo se da je to dobar potez, pošto su Natho i Zubairu učestvovali u akciji za drugi gol u 66. minutu. Kalulu je centrirao sa desne strane, loptu na lijevu glavom prebacio Natho, tamo je Zubairu pametno reagovao i u petercu uposlio Saldanju koji je smanjio zaostatak.

Nada crno-bijelih da bi na kraju mogli do povoljnijeg rezultata bila je uzaludna. Trajala je do 83. minuta kada je Denis Popov bacio petardu i najavio novi težak poraz srpskom timu, koji je pečatirao Oleksandr Pihaljonok u nadoknadi.

Revanš utakmica na programu je 31. jula u Beogradu.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This