Uzeo malo predah: Dončić doputovao u Hrvatsku, na svoju omiljenu lokaciju (FOTO)

Uzeo malo predah: Dončić doputovao u Hrvatsku, na svoju omiljenu lokaciju (FOTO)

Slovenski košarkaš Luka Dončić iskoristio je kratku pauzu u NBA ligi nakon što je odigrana Ol-Star utakmica te je, prema fotografiji koju je objavio na svom Instagram profilu, doputovao u Hrvatsku na otok Krk.-,

Riječ je, kako pišu hrvatski mediji, o omiljenoj destinaciji ovog sjajnog košarkaša iz Slovenije, a na ovom otoku ljetuje i provodi odmore još od malih nogu. Čak je ranije otkriveno i da je sadašnju djevojku upoznao upravo na ovoj lokaciji.

Luka Dončić objava na instagramu
FOTO: LUKADONCIC/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Dončić se nije previše naigrao na Ol-Star utakmici, a zbog povrede je igrao samo 19 minuta te je postigao skromnih četiri poena, nakon čega je dobio nekoliko slobodnih dana i iskoristio je to kako bi se odmah uputio za Hrvatsku.

Naredni meč Dallas će igrati u noći sa četvrtka na petak protiv San Antonija na svom terenu. Trenutno imaju omjer pobjeda i poraza 31:29 i jasno je da će im u narednim mečevima biti potrebno najbolje izdanje Luke kako bi osigurali mjesto u plej ofu.

U ovoj sezoni Dončić je odigrao ukupno 50 mečeva, a u prosjeku postiže 33,3 poena te kupi 8,8 skokova po meču i asistira 8,1 asistenciju, uz uspješnost pogodaka iz igre od 50 posto.

Ukupno je NBA karijeri odigrao 314 mečeva, a prosjek mu je 27,5 poena, 8,6 skokova i 8 asistencija.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This