Uspjeh uz podršku UPIS RS: Dva srebra i bronza na Svjetskom prvenstvu za džiu džicu reprezentativce (FOTO)

Uspjeh uz podršku UPIS RS: Dva srebra i bronza na Svjetskom prvenstvu za džiu džicu reprezentativce (FOTO)

Mladi džiu džicu reprezentativci iz Republike Srpske, čiji je odlazak na Svjetsko džiu džicu prvenstvo u Abu Dabiju podržalo Udruženje priređivača igara na sreću u Republici Srpskoj (UPIS RS), ostvarili su izuzetan uspjeh na tom elitnom takmičenju i kući se vratili sa dvije srebrne i jednom bronzanom medaljom.

Srebrne medalje u juniorskoj konkurenciji osvojili su Davor Bujak i Lazar Matić, a bronzanu medalju u kadetskoj konkurenciji osvojila je Anđela Ždrale.

Bujak, Matić i Ždrale su članovi JJK Slavija Istočno Sarajevo. Na Svjetskom prvenstvu učestvovali su kao dio dvanaestočlanog takmičarskog tima BiH, u kojem su svi reprezentativci iz Republike Srpske.

Od četiri člana reprezentacije iz JJK Slavija, koje je sponzorisao UPIS RS, veoma zapažen nastup imao je i Danijel Damjanović, koji je u juniorskoj konkurenciji osvojio 9. mjesto.

FOTO: UPIS RS
FOTO: UPIS RS

Danijel Blažić, trener četvoro reprezentativaca iz JJK Slavija, po povratku iz Abu Dabija je rekao da je njihov klub dao veliki doprinos reprezentativnom nastupu Republike Srpske i BiH na Svjetskom prvenstvu i sve ih učinio ponosnim.

– Naš Lazar Matić je u kategoriji juniora do 94 kg osvojio srebro što je za jednu stepenicu više od njegovog prošlogodišnjeg rezultata na Svjetskom prvenstvu kada je osvojio bronzu. Kao nosilac i broj 1 na svjetskoj rang listi, Matić je u prvom kolu bio slobodan, u drugom kolu je savladao viceprvaka Grčke, a u trećem kolu prvaka Crne Gore.

U borbi za zlato Matića je savladao prvak Grčke – navodi Blažić i dodaje da je to ogroman uspjeh budući da na ovogodišnjem takmičenju u Abu Dabiju, koje završava 8. novembra, učestvuje čak 1.646 takmičara iz 75 država.

Blažić dodaje da je Davor Bujak do srebra došao u kategoriji juniora do 85 kg. Na putu do medalje u prvom kolu savladao je prvaka Grčke, u drugom je bio bolji od prvaka Crne Gore, a u trećem je savladao i prvaka Njemačke. U finalu je izgubio od takmičara iz Slovenije.

– Anđela Ždrale osvojila je bronzu u kategoriji kadetkinja do 52 kg. Na putu do medalje savladala je vicešampionku Italije, a u drugom kolu je poražena od prvakinje Njemačke, koja je kasnije postala prvak svijeta. Anđela se kroz repasaž probila do borbe za bronzanu medalju u kojoj je savladala prvakinju Italije i na taj način osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu. Naš četvrti takmičar, Danijel Damjanović, zauzeo je 9. mjesto u kategoriji juniora do 85 kg. U prvom kolu izgubio je meč od prvaka Holandije, u drugom kolu pobijedio je prvaka Maroka, a u repasažu je izgubio od prvaka Crne Gore i tako okončao učešće na Svjetskom prvenstvu – navodi Blažić.

U Istočnom Sarajevu, u srijedu 2. novembra, priređen je doček za reprezentativce iz JJK Slavija koji su sa Svjetskog prvenstva u Abu Dabiju donijeli čak 3 medalje.

Čestitke osvajačima medalja, kao i svim ostalim reprezentativcima iz Republike Srpske, uputio je i UPIS RS, ističući uvjerenje da se među njima sigurno nalaze budući svjetski džiu džicu šampioni.

A.E.

CATEGORIES
Share This