US Open se oglasio: Mi ne odlučujemo da li Đoković može da igra ili ne

US Open se oglasio: Mi ne odlučujemo da li Đoković može da igra ili ne

Za sada nije dozvoljeno da oni koji nisu primili vakcine uđu u zemlju. A da li će ta odluka biti promijenjena zavisi samo od američkih vlasti.

Organizatori US Opena su se još jednom oglasili kako bi se ogradili od slučaja “Đoković” i tako još jednom svima stavili do znanja da od njih ništa ne zavisi.

– Mi nemamo nikakvo pravo odlučivanja ko može da igra, a ko ne, kada je u pitanju vakcina. Mi ćemo poštovati svaku odluku Vlade Sjedinjenih Američkih Država u vezi dozvole ulaska u zemlju – poručili su organizatori.

Drugim riječima, ako Novak dobije zeleno svjetlo od političkog vrha zemlje, može da učestvuje. US Open se ništa ne pita u vezi sa njegovim igranjem.

Inače, da šanse Đokovića nisu velike da zaigra u Velikoj jabuci vidi se i iz dnevnog korona presjeka. Trećeg avgusta je bilo više od 200.000 zaraženih u Americi, a bilježi se oko 400 smrti dnevno. Tamo se korona ponovo razbuktava.

I dok Novak odmara u Crnoj Gori, mnoge njegove kolege, sadašnji i bivši sportisti, kao i političari, vrše ofanzivu na Bajdena da promijeni odluku.

Posljednji u nizu koji je stao na stranu Đokovića je Danil Medvedev, prvi teniser svijeta.

– Ne želim da govorim o razlozima odluka Vlade SAD jer je mnogo ljudi stradalo tokom pandemije. Ako promijenimo pravila, biće i onih koji će se pobuniti jer im je zabranjen ulazak u zemlju da rade ili zbog nečega drugog. Ali ako govorimo samo iz ugla tenisa, ne razmišljajući o različitim pozicijama, želim da Novak igra u Njujorku – istakao je Rus.

Sportal

CATEGORIES
Share This