Uprava kluba obećava: FK “Radnik” ne ide u stečaj

Uprava kluba obećava: FK “Radnik” ne ide u stečaj

Uprkos ogromnim dugovanjima, FК “Radnik” neće otići u stečaj, tvrdi novi predsjednik Upravnog odbora Nedeljko Ćorić. On navodi da su do sada uspjeli da isplate dvije plate igračima, a ukupan dug koji premašuje tri miliona КM će pokušati da reprogramiraju, naveo je Ćorić na konferenciji za novinare.

Uprkos teškoj situaciji, sudbina Radnika nije više pod znakom pitanja, tvrde iz nove uprave. Zaposleni su već jednim dijelom isplaćeni, a za nagomilana dugovanja, koja iznose više od tri miliona maraka traži se najbolje rješenje.

“Za sedam dana rada nova uprava je isplatila dvije plate radnoj zajednici i fudbalerima, kako bi podržala mali igrački kadar koji smo zatekli. Pregovori o reprogramu duga od 2,3 miliona КM prema Poreskoj upravi idu u dobrom pravcu, a pregovaramo i sa dobavljačima i igračima prema koje postoje obaveze iz prethodnog perioda – da se dug reprogramira i plaća u ratama”, rekao je predsjednik UO FК “Radnik” Nedeljko Ćorić na konferenciji za novinare.

Radnik ne stoji dobro ni po pitanju igračkog kadra. Novi odbor nakon preuzimanja uprave kluba zatekao je samo dva igrača koji su se odazvali šefu stručnog štaba na trening 29.jula.

“Zatekli smo katastrofalno stanje i beznađe, ali za sedam dana smo već okupili 20 fudbalera, od kojih je 14 u trenažnom procesu i do kraja prelaznog roka očekujem da ćemo obezbijediti igrače za tamičenje u Prvoj ligi Republike Srpske”, rekao je Ćorić.

Iz uprave su takođe rekli da je klub devastiran, te je cilj da se objekti u što kraćem roku saniraju, što je već učinjeno sa glavnim i pomoćnim terenom.

Istovremeno je formiran marketinški tim koji će raditi na promociji akcije – Budi član Radnika, sa namjerom da se omasovi članstvo kluba, i to prodajom sezonskih ulaznica.

(BN)

CATEGORIES
Share This