Treći uzastopni poraz Denvera, Jokić upisao novi tripl-dabl (VIDEO)

Treći uzastopni poraz Denvera, Jokić upisao novi tripl-dabl (VIDEO)

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su na svom parketu od ekipe Bruklin Netsa 122:120. Srpski košarkaš Nikola Jokić upisao je novi tripl-dabl, 27. u sezoni.

Nagetsi su doživjeli treći uzastopni poraz. U neizvjesnoj završnici ekipa Bruklin netsa je trijumfovala u gostima 122:120.

Dvostruki uzastopni najkorisniji igrač NBA lige Nikola Jokić u porazu Nagetsa ubilježio je 35 poena, 20 skokova i 11 asistencija.

Na kraju Jokić je bio i “tragičar” večeri jer je šutirao za pobjedu i promašio.

Meč Denvera i Bruklina bio je u većem dijelu ujednačen, premda su Nagetsi imali osam poena prednosti na kraju druge četvrtine, 69:61.

Nikola Jokić je već na poluvremenu imao dabl-dabl učinak sa 19 poena i 11 skokova, a uz to dodao je sedam asistencija.

Na početku treće dionice meča, Netsi su zaigrali bolje i ubrzo istopili prednost domaćih, da bi na kraju pomenute četvrtine imali 11 poena prednosti, 98:87.

Ekipa Denvera nije bila na pobjedničkom nivou u utakmici protiv Bruklina, iako su u posljednjoj četvrtini igrali bolje u napadu i konstantno smanjivali prednost u odnosu na protivnika.

Na kraju sve je stalo u nekoliko sekundi u kojima Nagetsi nisu odigrali dobro u defanzivi, te su Netsi upisali 39. pobjedu u sezoni.

Ispred Jokića na vječnoj listi igrača sa tripl-dabl učinkom u regularnoj sezoni nalaze se petorica košarkaša, od kojih su dvojica još uvijek aktivni.

Srpski košarkaš ima ukupno 109, a u regularnoj sezoni je ubilježio 103. tripl-dabl u karijeri.

Prvi je Rasel Vestbruk (198 tripl-dablova), iza njega je Oskar Robertson (181), a među najboljih pet su još Medzik Džonson (138), Džejson Kid (107) i Lebron Džejms (106), prenosi RTS.

U narednom meču Denver gostuje u Torontu, dok Netsi igraju protiv Oklahome.

SrpskaCafe

CATEGORIES
Share This