Treća uzastopna pobjeda Lajovića protiv tenisera iz top deset

Treća uzastopna pobjeda Lajovića protiv tenisera iz top deset

Poslije velike borbe maestralnim tenisom Dušan Lajović savladao je Feliksa Ože-Alijasima rezultatom 6:2, 3:6, 7:6 u drugom kolu Mastersa u Madridu. Srpski teniser upisao je treću uzastopnu pobjedu protiv tenisera iz top deset.

Počelo je bajkovito, kao što je igrao i u Banjaluci, svaki udarac završio je tamo gdje je zamislio da završi, a publika je glasno aplaudirala na svaki jednoručni bekhend koji kao da je izašao iz muzeja.

Pomagao je Lajoviću loš prvi servis Feliksa Ože-Alijasima koji mu je donio priliku da napravi brejk, a srpski as iskoristio je ne samo jednu već dvije šanse i dva puta oduzeo servis Kanađaninu.

Dušan je dobio 86 odsto poena na prvi servis, dok je upisao i šest vinera uz samo jednu neiznuđenu grešku.

Problemi su se javili u drugom setu, kada je Alijasim znatno poboljšao prvi servis i počeo da igra daleko sigurnije i agresivnije. Iskoristio je svoju drugu brejk priliku i uspio je Feliks Dušanu da oduzme servis, a brejk je sačuvao sve do kraja.

U treći set Dušan je ušao odlično, izuzetno je pogađao sve što je zamislio međutim Feliks je održi visok procenat ubačenog prvog servisa i brejka nije bilo na vidiku. Do dvanaestog gema nije bilo brejk lopti, kada je do nje prvi stigao Lajović, a time ujedno dobio i šansu da završi meč.

Servisi su spasli Alijasima pa se ušlo u taj-brejk, a tu je uslijedila teniska rapsodija srpskog tenisera. Poveo je sa 5:0, a potom je imao i 6:2 odnosno četiri meč lopte. Prve tri je spasao Kanađanin, ali onu posljednju nije mogao jer je Dušan raspalio forhend koji ga je odveo u treće kolo i donio mu novu, ogromnu pobjedu u ovoj fantastičnoj sezoni.

– Svaki novi dan u Madridu donosi mi više samopouzdanja, definitivno danas sam osjećao da ulazim da pokažem svoju igru i znao sam da imam šanse ako igram najbolje što umijem, dobar osjećaj, ali moram da budem oprezan jer je lako izgubiti to samopouzdanje – objasnio je Lajović poslije meča.

Srpski teniser istakao je da imao težak zadatak, ali da mu je dobra igra uz Banjaluke pomogla da samo nastavi pravim putem u španskoj prestonici.

– Bio je veoma težak meč, Feliks je igrač koji ne daje mnogo ritma, sa druge strane jako sam dobro kontrolisao bitne momente u meču, a samopouzdanje koje sam prenio iz Banjaluke mi je pomoglo – objasnio je Lajović.

Za osminu finala srpski teniser boriće se protiv Јana Lenarda Štrufa koji ga je pobijedio u sva tri njihova međusobna duela.

– Nikada ga nisam pobijedio, biće to još jedan težak meč, nadam se da ću moći da pobijedim – poručio je Lajović.

Sputniknews.com

CATEGORIES
Share This