Tijana Bošković najbolja srpska i svjetska igračica

Tijana Bošković najbolja srpska i svjetska igračica

Boškovićeva je vrhunski sportista, a da bi neko bio „najbolji srpski sportista, on prvo mora biti najbolji na svijetu“, kazao je Maljković.

– Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković uručio je danas najboljoj odbojkašici svijeta Tijani Bošković nagradu za najuspješnijeg sportistu Srbije u timskim sportovima za 2022. godinu.

„Кada je reč o šampionki Tijani, svi smo jednoglasni. Nije bilo dileme“, rekao je Maljković.

Prema njegovim riječima, Boškovićeva je vrhunski sportista, a da bi neko bio „najbolji srpski sportista, on prvo mora biti najbolji na svijetu“.

Maljković je naveo i da je veliki darodavac Hilandara i otac Ruđera Boškovića, Nikola Bošković rođen u mjestu Orahov Do pored Trebinja, a da danas imaju najbolju odbojkašicu na planeti, koja se preziva upravo Bošković i rođena je baš u Trebinju.

Boškovićeva je zahvalila Maljkoviću i Olimpijskom komitetu Srbije na ovoj nagradi rekavši da nije prvi put da ženska odbojkaška reprezentacija i ona lično dobiju priznanje, ali da svaki put osjeća istu čast, prenosi Tanjug.

„Posle fantastičnih rezultata u 2022. godini, zaključujemo godinu sa ovom nagradom. Svakako da smo izuzetno motivisani svaki put da igramo za Srbiju i nadam se da ćemo i narednih godina osvajati medalje i da ćemo se opet družiti već sledeće godine“, poručila je najbolja odbojkašica planete.

(Srna Foto: YouTube/screenshot)

CATEGORIES
Share This