Strašni Nikola Jokić, Srbin opet očarao NBA-u (VIDEO)

Strašni Nikola Jokić, Srbin opet očarao NBA-u (VIDEO)

Strašni Nikola Jokić, lakoća sa kojom igra očarava. Srbin je noćas šutirao na koš dva puta u prvom poluvremenu, razigravao saigrače, 10 od 12 asistencija napravio je u prvom dijelu, u kome su Nagetsi napravili +27. Na kraju 17 poena, 12 asistencija i 9 skokova, nije ga bilo briga za tripl-dabl, proveo je na terenu samo 27 minuta.

Marej najefikasniji protiv nemoćnog Hjustona sa 26, njegov tim je u prvoj četvrtini dao 40 poena. Roketsi su najgori tim Zapada, skor 5-16, Bobi Marjanović nije dobio šansu. Nagetsi imaju gust raspored, ponovo idu na mini turneju od dva meča, prvi je u petak u Atlanti, sa skorom 14-7 su drugi, pobjeda manje od Feniksa.

Sansi su na krilima Devina Bukera lako slomili Čikago. Najbolji strijelac tima je utrpao Čikagu 51 poen za tri četvrtine, Ejton je dodao 30, uz 16 skokova, bilo je to previše za goste koji su se predali tokom drugog poluvremena, imali su silnih problema u odbrani. Vučević je uz 17 poena imao osam skokova, Dragić je ubacio pet koševa.

U sjajnoj je formi Kevin Durant, ubacio je 39 poena Vašingtonu, Netsi su slavili treći put u nizu, a KD nastavio seriju, u ponedeljak je Orlandu spakovao 45 poena. Oklahoma nije imala Džildžes-Aleksandera, ali je Džajlen Vilijams preuzeo odgovornost sa 27 poena, pa je Tander dobio San Antonio. Gosti su bili na +17 na poluvremenu, imali prednost pred posljednji period, a onda su potpuno pali, ovo je njihov deveti poraz u nizu. Srpski as Pokuševski starter, pet poena, sedam skokova za oko 18 minuta, loš procenat šuta.

Minesota je bez Taunsa dobila Memfis, Entoni Edvards je bio prevaga 29 poena, čak pet ukradenih lopti, tri blokade. Neočekivanu pomoć imao je u Džajlenu Novelu koji je ubacio 24 poena, najviše u sezoni, a odbrana „Vukova“ je završila veliki posao. Natjerali su „Grizlije“ na 27 grešaka i to je odlučilo. Meč je bio vatren, vidjeli smo čak sedam tehničkih grešaka i isključenja Dilona Bruksa i Moranta.

Princ Vilijam sa princezom Kejt Midlton gledao je Boston, Tejtum se kraljevskoj porodici predstavio u najboljem svjetlu, zasuo je koš Majamija, na kraju 49 poena, procjena je da će, ako ovako nastavi, biti prvi kandidat za MVP. Boston je dobio pet mečeva u nizu, 14 od 15 utakmica i vodi na tabeli. Šutirali su noćas protiv Majamija 55 odsto, i Majami je bio odličan u toj kategoriji, dali su i 18 trojki, ali nisu bili ni blizu. Jović nije dobio šansu, gosti bez Batlera, Maks Štrus i Adebajo su ubacili po 23 poena.

Milvoki je dobio u Njujorku, Janis je brojao do 37, imao 13 skokova i 7 asistencija, morao ranije na klupu zbog šest penala. U heroja u „Medison Skver Gardenu“ je izrastao Grajson Alen, pogodio je trojku u posljednjem minutu i prelomio tijesnu utakmicu. Baret nije vratio trojku, sa bacanja su Baksi potvrdili trijumf.

Kanađani su se loše proveli na jugu, Zajon Vilijamson je ubacio 33 poena, Troj Marfi pogodio šest trojki, pa su Pelikansi uz dobre procente stigli do pobjede. Sjajni Zajon je imao i 10 skokova, četiri ukradene lopte, par blokada, Reptorsi nisu imali rješenje.

Lejkersi su savladali Portland, Lebron je bio odličan, 31 poen, osam asistencija, sedam skokova, Ostin Rivs je dodao 22 koša u svojoj partiji sezone, pa se tim iz Los Anđelesa rehabilitovao poslije velikog preokreta koji su u prošlom meču dopustili Indijani. Blejzersi bez Lilarda, nisu pomogla 27 poena Džerami Granta, tim iz Oregona je izgubio sedam od posljednjih osam mečeva.

Klivlend je lakše nego što se očekivali dobio Sikserse, spustili su ih na 85 poena, Emvid je ubacio 19 uz ne baš dobar šut. Na drugoj strani 60 odsto šuta Kavsa, dali su 15 trojki, vodili su ih LeVert i Garland sa 22, odnosno 21 poenom, pet igrača je bilo dvocifreno.

Marej i Tre Jang su iskombinovali 57 poena za Atlantu u pobjedi na Floridi protiv nemoćnog Orlanda, Sakramento je tukao Indijanu, Sabonis 11 poena, 10 skokova, 7 asistencija protiv doskorašnjeg kluba. Džordan Klarkson je sa 33 poena bio ključni igrač Jute u pobjedi protiv Klipersa. „Džezeri“ su u padu forme, pa je ovaj trijumf zlata vrijedan, olakšalo je posao odsustvo Pola Džordža i Kavaja Leonarda u timu gostiju iz Los Anđelesa.

Rezultati:

Klivlend – Filadelfija 113:85

Orlando – Atlanta 108:125

Boston – Majami 134:121

Bruklin – Vašington 113:107

Njujork – Milvoki 103:109

Minesota – Memfis 109:101

Nju Orleans – Toronto 126:108

Oklahoma – San Antonio 119:111

Denver – Hjuston 120:100

Feniks – Čikago 132:113

Juta – LA Klipers 125:112

Sakramento – Indijana 137:114

LA Lejkers – Portland 128:109

 

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This