Srpski sportisti na OI: Veslanje prvo na programu, medalje možda već od subote

Srpski sportisti na OI: Veslanje prvo na programu, medalje možda već od subote

Na jednom mjestu kompletan raspored srpskih sportista na najvećoj sportskoj planetarnoj smotri.

Olimpijske igre u Tokiju, sa jednom godinom zakašnjenja, mogu da počnu. Na dan otvaranja, koje je zakazano za petak, 23. jul, Srbija će imati samo jednog predstavnika – Jovanu Arsić, reprezentativku u veslanju. Takmičenje se završava 8. avgusta, kada su na programu utakmice za medalje u timskim sportovima. Između ta dva datuma, sve ljubitelje sporta u Srbiji, a i one koji to inače nisu, čekaju velike i zanimljive borbe. Iako je vremenska razlika čak sedam sati u odnosu na Tokio, sigurno da će mnogi imati motiva da i u toku noći ostanu budni i prate dešavanja na Olimpijskim igrama.

Pa da vidimo kako treba da organizujete vrijeme.

23. JUL

Jovana Arsić bi trebalo da započne takmičenje od 9.30 po lokalnom vremenu, što bi značilo po srpskom 2.30 posle ponoći. Istog dana je na programu svečano otvaranje Olimpijskih igara.

24. JUL

Drugog dana takmičenje će početi teniseri predvođeni Novakom Đokovićem (tu su još i Miomir Kecmanović, Nina Stojanović Ivana Jorović), koji prvo kolo igraju 24. i 25. jula. U subotu je na programu i streljaštvo – Andrea Arsović i Sanja Vukašinović će pucati iz vazdušne puške. U toj disciplini će biti održane kvalifikacije, a onda ubrzo i finale. Na borilište će izaći i reprezentativka u tekvondou Tijana Bogdanović, kao i džudistkinja Milica Nikolić. U vodu će uskočiti i plivači – Čaba Silađi Anja Crevar, a prvo kolo će odigrati i stoni teniseri, Zolt Peto i Dimitrije Levajac. Igre će u subotu početi i veslači Vasić i Mačković.

Sanja Vukašinović (©MN Press)Sanja Vukašinović (©MN Press)

Streljaštvo, tekvodno i džudo – ta tri sporta već drugog dana mogu Srbiji da donesu medalju. Da li će se to desiti, zavisi od ArsovićeveVukašinovićeve i Bogdanovićeve.

25. JUL

Trećeg dana na programu je streljaštvo (Arunović, Milovanović, Stefanović, Sebić), tenis, plivanje (Stjepanović, muška štafeta, Crevar ako prođe), stoni tenis, veslanje i Nina Stojanović u boksu. Takmičenje će početi i za timske sportove. Na teren će izaći odbojkašice protiv Dominikanske Republike (7.20 po srpskom) i vaterpolisti protiv Španije (11.20 po srpskom vremenu). Basketaši će takođe igrati grupnu fazu u nedelju.

Medalja može da stigne u streljaštvu, ili eventualno plivanju, ukoliko Anja Crevar dođe do završnice na 400 metara mješovito.

26. JUL

U ponedeljak će veslati Jovana Arsić ukoliko uđe u četvrtfinale. Na teniskom turniru će se igrati drugo kolo, a u basketu „tri na tri“ će se nastaviti grupna faza. Anja Crevar će plivati u kvalifikacijama na 200 metara mješovito, a u vodu će i Velimir Stjepanović, Čaba Silađi i muška štafeta, ukoliko ranije izbore plasman u završnicu. Marica Perišić (džudo) će se boriti u uvodnim borama, a ukoliko prođe i za medalju.

Košarkašice će u prvom kolu igrati sa Kanadom od 10.20 po srpskom vremenu, a na programu su i druga i treća runda u stonom tenisu.

27. JUL

Milica Mandić (©MN Press)Milica Mandić (©MN Press)

Utorak je zakazan za drugo kolo tenisera i treće teniserki. Veslaće Vasić i Mačković ako prođu u polufinale. Vaterpoliste će u Srbiji moći da gledaju u jutarnjem terminu od 7.00 protiv Kazahstana, a odbojkašice od 7.20 protiv Japana. Do medalje će pokušati da dođe Milica Mandić (tekvondo), kao i reprezentativci u streljaštvu, kojima su na programu kvalifikacije i finala u miksu vazdušnom puškom i pištoljem.

Završnica u grupi i četvrtfinalne borbe basketaša takođe su 27. jula. Do odličja tokom ovog dana može i Anja Obradović, koja predstavlja Srbiju u džudou.

28. JUL

U srijedu do borbe za medalju mogu da dođu basketaši, kao i džudista Nemanja Majdov.

Na programu je još: tenis (treće kolo muškarci, četvrtfinale žene), plivanje (Barna ako uđe u polufinale, Crevar ako uđe u finale), veslanje (ako prođe Jovana Arsić), stoni tenis (ako uđu u četvrtfinale).

29. JUL

Odbojkašice od 7.20 igraju protiv Kenije u grupnoj fazi, košarkašice protiv Španije, a vaterpolisti protiv Australije. Igra se i tenis, nastavlja streljaštvo, veslanje i stoni tenis ulaze u završne borbe.

Boriće se Nina Radovanović (boks) ukoliko prođe u drugu fazu, a do medalje može da dođe Aleksandar Kukolj (džudo).

30. JUL

Na programu su polufinalni mečevi na muškom teniskom turniru, streljaštvo i plivanje. Na vodu će izaći i Jovana Arsić ukoliko dođe do finala u veslanju.

31. JUL

Vaterpolisti igraju protiv Hrvatske u grupnoj fazi, a odbojkašice protiv Brazila. Teniseri će se boriti taj dan za bronzu, a održaće se još streljaštvo, plivanje i atletika – Dragana Tomašević kvalifikacije u bacanju diska.

1. AVGUST

Ivana Španović (©Starsport)Ivana Španović (©Starsport)

Finale muškog turnira u tenisu će se odigrati prvog dana avgusta. A tada će na stadion izaći i Ivana Španović u kvalifikacijama u skoku udalj. Na programu su plivanje, boks i stoni tenis – ako naši dođu do završnice. Košarkašice igraju protiv Južne Koreje od 14.00.

2. AVGUST

Odbojkašice igraju protiv Južne Koreje od 2.00, a vaterpolisti protiv Crne Gore od 7.00. Na programu je i atletika (Dragana Tomašević ako prođe u finale), kajak (Milica NovakovićBojan Zdelar), završnica stonog tenisa, streljaštvo (StefanovićSebić) i rvanje (Kadžaja).

3. AVGUST

Ivana Španović će na zaletište ukoliko uđe u finale, a kvalifikacije će započeti Asmir Kolašinac i Armin Sinančević (bacanje kugle), kao i Marija Vučenović (koplje). Održaće se polufinala u kajaku, kao i četvrtfinala stoni tenisa i završne borbe u rvanju (KadžajaNemešDatunašvili).

4. AVGUST

Odbojkašice, košarkašice i vaterpolisti će na teren ako izbore četvrtfinale. Na programu je kajak, rvanje, boks i stoni tenis.

5. AVGUST

Naši bi mogli da se takmiče u atletici, rvanju i kajaku tokom 5. avgusta ako budu izborili samu završnicu.

6. AVGUST

Održaće se polufinala odbojke, košarke i vaterpola. Takmičenje će početi i Jovana Preković, srpska karatiskinja. Na programu je i završnica atletike i stoni tenisa.

7. AVGUST

Na rasporedu je utakmica za bronzu u ženskoj košarci, kao i finale u boksu.

8. AVGUST

Igraće se odbojka i vaterpolo za zlato i za bronzu, a košarka samo finale.

MozzartSport

CATEGORIES
Share This