Srpska open: Đoković uz malo muke do premijerne pobjede (VIDEO)

Srpska open: Đoković uz malo muke do premijerne pobjede (VIDEO)

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković uspješno je prebrodio prvu prepreku na turniru Srpska open savladavši mladog francuskog tenisera Luku van Ašea sa 2:1, po setovima 7:6, 6:3 i 6:2.

 

Mladi Francuz koji je u prvom kolu napravio najveću senzaciju izbacivši Stena Vavrinku pravio mu je mnogo problema i dobio je prvi set nakon taj brejka.

Tribine u Banjaluci su bile prepune, svi su željeli da vide na djelu najboljeg tenisera svijeta i prisustvovali su jako zanimljivoj partiji.

Foto: Miloš Dragičević/SrpskaCafe

Mladi Francuz je bio bolji u jednom trenutku, održavao je svoj servis na visokom nivou, a onda u devetom gemu prvog seta je napravio brejk na opšte iznenađenje svih na stadionu!

Imao je 30:15 u sljedećem gemu na svoj servis, bio na dva poena od osvajanja seta, ali je onda Novak iskoristio svoje iskustvo i kvalitet i preokrenuo sve na svoju stranu, izjednačio je na 5:5.

Dobio je Novak lagano bez izgubljenog poena naredni gem za 6:5, a onda je uspio da stigne do tri set lopte, ali je Van Aš uspijevao da sačuva “živu glavu” u prvom setu.

U taj-brejku Novak je poveo sa 3:1, ali je Francuz vezao tri poena, pa je neizvijesnost i dalje bila potpuna. Ipak, novi mini-brejk je bio dovoljan mladiću da osvoji prvi set!

U nastavku se očekivao pad mladog tenisera i konačno se i desio.

 

Novak je napravio brejk za 2:1, održavao ga do samog kraja, iako Van Aše nije odstupao i davao je sve od sebe da oteža Srbinu posao. Ipak, ponovo je poklekao u devetom gemu drugog seta, Novak je lako došao do 0:40, na kraju uz dva brejka osvojio drugi set i jasno je bilo ko je favorit u nastavku.

Nije dobro krenulo po Novaka jer je Aše napravio brejk već na startu, ali je Novak sa četiri uzastopna gema hitao ka četvrtfinalu.

Tamo će igrati protiv pobjednika duela Lajović-Barere.

Gromoglasnim aplauzom Đoković je ispraćen sa terena, a publika u najvećem gradu Republike Srpske ponovo je pokazala koliko voli i cijeni najboljeg srpskog tenisera svih vremena.

Publika je zasluženo na kraju nagradila aplauzom i mladog Francuza koji je pokazao borbenost.

SrpskaCafe

CATEGORIES
Share This