Srpska open: Banjaluka centar teniskog svijeta

Srpska open: Banjaluka centar teniskog svijeta

Sve je spremno za ATP turnir Srpska open. Banjaluka postaje centar teniskog svijeta. Veliki broj učesnika ovog sportskog spektakla, teniseri i njihove stručne ekipa već su stigle u najveći grad Srpske. Sutra nakon svečanog otvaranja počinju kvalifikacioni mečevi kada će i ulaz u teniski centar biti besplatan.

Banjaluka je spremna za svjetski ATP turnir. Svjetska teniska scena dolazi u grad na Vrbasu.

Već je stigao i Sten Vavrinka, Švajcarac koji je pobjeđivao i Rafaela Nadala, osvajao Australijen open, Rolan Garos i Јues open.

Među zvučnim imenima,koji su već smjestili kofere u banjalučki hotel je i Francuz Rišer Gaske. Bivši teniser, sada trener i selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki, koji je nekada osvajao turnire u Banjaluci, oduševljen je atmosferom i sportskim kompleksom na kome bi Republici Srpskoj mogle da pozavide i mnogo razvijenije zemlje.

„Nisam ovo očekivao zaista. Kompleks je fenomenalan, impresioniran sam centralnim terenom, sve je maksimalno zategnuto. Radujem se turniru i jedva čekam da počne“, rekao je Troicki.

Na terenima u teniskom centru učesnici Srpska open, koji su stigli u Banjaluku već treniraju. Prethodna dva dana i vrijeme im je išlo na ruku. Organizatori se nadaju da će tako biti i većim dijelom turnira. Mečevi će se igrati na centralnom,ali i na ostalim terenima teniskog centra gdje je ulaznica mnogo jeftinija.

„Pozivamo sve da dođu i posjete ovaj turnir. Za svega pet KM imaćete pristup Fan zoni, a to je čitav kompleks izuzev centralnog terena. Na centralnom terenu svakog dana će biti odigrano četiri meča, a osam do deset mečeva na ostalim terenima, na kojima će, igrati vrhunski teniseri. Posjetioci će moći da se druže sa Novakom Đokovićem i ostalim teniserima u Fan zoni gdje će se slikati sa obožavaocima i davati autograme“, kaže direktor teniskog turnira Srpska open Đorđe Đoković.

(Agencije) Foto: Grad Banjaluka

CATEGORIES
Share This