Srbija zbog manje kartona otišla na Evropsko prvenstvo

Srbija zbog manje kartona otišla na Evropsko prvenstvo

​Nevjerovatna drama obilježila je završnicu utakmice U19 selekcija Srbije i Norveške i kraj kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Slovačkoj.

Srbija je na kvalifikacionom turniru u Holandiji slavila trijumf rezultatom 3:2, pa su reprezentacije Srbije i Ukrajine na tabeli imale su sve identično: broj bodova, međusobni skor i gol razliku – 6:4. Na kraju, došlo se do 7. stavke u pravnilniku: broj žutih kartona.

Srbija ih je na cijelom turniru skupila 11 (samo na ovom meču tri), a Ukrajina 13, pa su “orlići” zaslužili plasman na kontinentalno takmičenje.

Prethodno, Srbija je na startu kvalifikacionog turnira dobila domaćina Holandiju rezultatom 2:1, dok je sa Ukrajinom remizirala 1:1.

Sama zavšnica bila je potpuno luda. Selekcija igrača do 19 godina koju predvodi Slobodan Jović je vodila rezultatom 3:0 protiv Norvežana golovima Lazića, Motike i Ratkova u 33, 36. i 47. minutu.

Norvežani su u posljednjih 15 minuta došli do dva pogotka preko Enga i Karlsbaka i sve “zakuvali”

Ukrajina je gubila od Holandije na poluvremenu, ali je na kraju dobila meč rezultatom 2:1 i potpuno se poravnala sa Srbijom.

Međutim, na kraju su javne opomene poslale Srbiju na EP.

Tamo će joj rivali biti Engleska, Izrael i Austrija.

Evropsko prvenstvo će se održati u Slovačkoj, od 18. juna do 1. jula, prenosi B92.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This