Srbija sa 12 atletičara na Evropskom prvenstvu: Ivana, Milica i Armin napadaju medalje

Srbija sa 12 atletičara na Evropskom prvenstvu: Ivana, Milica i Armin napadaju medalje

Bliži se početak Evropskog prvenstva u atletici. Takmičenje u Istanbulu zakazano je za narednu sedmicu i biće održano od 2. do 5. marta, a Srbiju će predstavljati 12 atletičara i atletičarki.

Među onima koji će pokušati da Srbiji donesu medalje prednjačiće Ivana Vuleta i Armin Sinančević.

U disciplini skok u dalj za žene, osim Vulete, tu će biti i Milica Gardašević koja je nedavno neočekivano postala šampionka Srbije sa skokom od 6.90 metara.

U bacanju kugle za muškarce, Armin Sinančević i Asmir Kolašinac pokušaće da zablistaju, dok će u skoku u vis za dame nastupiti talentovana Angelina Topić. Boško Kijanović će trčati u trci na 400 metara, dok će Lazar Anić i Strahinja Jovančević skakati u dalj u muškoj konkurenciji.

Osim njih, Elzan Bibić će trčati u trci na 3.000 metara, Anja Lukić i Luka Trgovčević u trci na 60 metara, dok će Milana Tirnanić trčati na 60 metara sa preponama.

Prva će na teren izaći Angelina Topić u kvalifikacijama za skok u vis, drugog dana izlaze Lazar Anić i Strahinja Jovančević, a posle njih Boško Kijanović. Onda kreću kvalifikacije na 60 metara gde će učestvovati Milana Tirnanić. U popodnevnim satima održaće se finale u bacanju kugle gde će se takmičiti Sinančević i Kolašinac. Trećeg dana takmičiće se petoro srpskih atletičara, a najveća pažnja biće na Ivani Vuleti. Ona se povredila pred put na Evropsko prvenstvo, ali čini se da povreda nije teže prirode i da će moći da učestvuje na šampionatu, prenosi RT Balkan.

(IN4S)

CATEGORIES
Share This