Srbija navija za Selesao, pakleni „rezervni“ tim

Srbija navija za Selesao, pakleni „rezervni“ tim

Fudbaleri Brazila igraju „revijalan“ meč protiv Kameruna.

Remi je dovoljan za teoretski prolaz dalje, očekuje se da rezervisti ponesu teret meča, a upravo oni imaće želju i motiv više da se dokažu Titeu pred nastavak takmičenja. Sa druge strane je Kamerun, osokoljen remijem protiv Srbije sa 3:3.

Nadaju se Kamerunci senzaciji i novom mundijalskom čudu, čak je i Rigobert Song najavio da će napasti Brazil i tri boda. Ipak, samo u ludoj teoriji se može očekivati da Kamerun nadigra Brazilce uz bolju gol razliku od Srbije, ukoliko dođe i do trijumfa Orlova nad Švajcarcima.

Brazilski “Globo” javlja da je Tite već donio odluku da ukaže šansu rezervistima, što zbog povreda prvotimaca poput Nejmara, Sandra, Danila i još nekolicine igrača, što zbog želje da i rezervistima pruži priliku da se dokažu i možda izbore za startnih 11 u nekom od mečeva nokaut faze.

Međutim, kada pogledamo taj sastav, uz njega jednostavno nije prirodno staviti reč “rezervni”. Jer, pogledajte vi tu silu:

Ederson

Dani Alveš, Eder Militao, Bremer, Aleks Telješ

Bruno Gimaraeš, Fabinjo Rodrigo, Gabrijel Martineli, Antoni,

Gabrijel Žezus

Reprezentacija u kojoj je jedan Ederson rezervni golman ima pravo blago. Formacija će ostati nepromjenjena, Tite nastavlja sa maltene četiri napadača uz dva “osigurača” na sredini i četvoricom pozadi, od kojih su dvojica ultra ofanzivni ving-bekovi. Jedan od njih, Dani Alveš, u meču Brazil – Kamerun ući će u istoriju kao zvanično najstariji igrač koji je branio boje Selesaa na Svjetskim prvenstvima.

Bedem na sredini terena činiće Fabinjo i Bruno Gimaraeš. Asovi Liverpula i Njukasla jedni su od najboljih na svojim pozicijama na svijetu, pa će za Kamerun predstavljati teško premostivu prepreku. A napad… Dva asa Arsenala, jedan Real Madrida i jedan Mančester junajteda. Sila koja svakome može da utrpa bar dva-tri komada. Rodirgo će po svemu sudeći dobiti Nejmarovu ulogu kreativca, u samom špicu će biti Žezus, dok će Martineli i Antoni probijati sa strane.

Kamerunci su ostali u igri za plasman u drugi krug, ali će morati da pojure pobjedu protiv Brazila.

– Čvrsto vjerujem u svoje igrače i mislim da možemo bolje nego danas, ali postepeno postajemo sve jači i ima mladih igrača i ponekada morate da im date vremena. Protiv Švajcarske smo pokazali malo, ali danas mnogo više, da napredujemo. Oni su vrlo entuzijastični i posvećni, ponekad se malo zanesu i ako pogledate golove koje smo primili, mi smo ih poklonili, to su greške mladih igrača, ali treba im dati povjerenje, biće sve bolji. Moguće je da pobjedimo Brazil i vjerujemo u sebe, nismo došli na SP samo da bismo se pojavili. Čvrsto vjerujemo da smo sposobni. Kamerun može još toga da pokaže na Mundijalu. Jaki su oni, ali smo i mi – dodao je Song.

Podsjećamo, u nastavku se ukrštaju G1 – H2 i G2 – H1.

 

(Srpska info)

CATEGORIES
Share This