Srbija na pogon dva Dušana zakoračila ka EP: Litvanija pala na Marakani

Srbija na pogon dva Dušana zakoračila ka EP: Litvanija pala na Marakani

​Fudbalska reprezentacija Srbije pobijedila je večeras u Beogradu selekciju Litvanije rezultatom 2:0 (1:0) u meču prvog kola grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano naredne godine u Njemačkoj.

Golove za Srbiju postigli su Dušan Tadić u 16. i Dušan Vlahović u 53. minutu. Utakmica je odigrana na stadionu „Rajko Mitić“ pred više od 20.000 gledalaca.

Crna Gora je ranije danas u grupi G u Razgradu pobijedila Bugarsku 1:0, dok je Mađarska bila slobodna.

Srbija će u ponedjeljak u Podgorici igrati sa Crnom Gorom, Mađarska će dočekati Bugarsku, a Litvanija će biti slobodna.

Uoči početka večerašnjeg meča održan je minut ćutanja u čast bivšeg srpskog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića, koji je preminuo u decembru prošle godine.

Srbija je bolje ušla u meč, a poslije nekoliko polušansi domaći su poveli u 16. minutu pogotkom Tadića na asistenciju Filipa Kostića.

Litvanci su najveću šansu imali u 28. minutu, a Gutis Paulauskas je šutirao pored stative. Vlahović je minut kasnije pokušao da iznenadi protivničkog golmana, a njegov udarac je završio preko prečke. Marko Grujić je u 35. minutu pogodio stativu, a prvo poluvrijeme je završeno vođstvom Srbije od 1:0.

Srbija je povela 2:0 u 53. minutu. Ovog puta u strijelce se upisao Vlahović na asistenciju Tadića. Srbija je postigla novi gol u 65. minutu preko Kostića, koji je potom poništen zbog ofsajda.

Lazar Samardžić je debitovao na ovom meču za Srbiju, pošto je u 72. minutu ušao u igru umjesto Tadića. Samo tri minuta srpska selekcija je imala novu šansu preko Sergeja Milinković-Savića, ali je odlično intervenisao golman Litvanije. Gosti su potom imali dvije prilike preko Fedora Černiča i Arvidasa Novikovasa, ali je oba puta odlično intervenisao golman Srbije Vanja Milinković-Savić. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This