Srbija i SAD: Amerika ubjedljivo vodi (UŽIVO)

Srbija i SAD: Amerika ubjedljivo vodi (UŽIVO)

Srbija i Amerika sastaju se u prvom kolu grupne faze Olimpijskih igara u košarci. Ovo će biti drugi duel u kratkom periodu između „orlova“ i Amerikanaca, nakon što su izabranici Stiva Kera bili ubjedljivo bolji u pripremnom meču u Abu Dabiju.

Kraj treće četvrtine donio je najveću prednost Amerike. Jednostavno su počeli da pucaju iz svih oružja – 65:84.

Lebron Džejms je strašno otvorio ovo drugo četvrtfinale. SAD na +14.

III ČETVRTINA

Kraj prvog poluvremena. Ameri su jako raspoloženi na šutu za tri poena. Durent sa 19 poena. Rezultat poslije prve dvije ćetvrtine je 49:58.

Odčepilo je sa svih strana kada je u pitanju Amerika. Šut za tri poena je glavna stvaka, pošto ga ne mogu promašiti. Bogdanović će morati pod hitno da se više uključi, jer se osjeti njegov nedostatak. Kapiten je ključna figura ove Srbije.

Kevin Durent je nezaustavljiv. Ne može da promaši, 14 poena.

II ČETVRTINA

Kraj prve ćetvrtine ipak je protekao u znaku SAD. Ameri poslije -8 ovaj dio završavaju sa +5 – 20:25

Igra se brzo, ali Srbija i više nego papira “drim timu“.

Krenuli su i Ameri da pale svoje motore. Krenule su da sipaju trice, tako da sada prave preokret i vode sa 14:12.

Dobar početak za srpsku reprezentaciju. Bolje otvaranje. Amerika izgleda dosta “raštimovano“, bar na početku. Na 10:2 za “orlove“ Stiv Ker je morao zvati tajm-aut.

I ČETVRTINA

Durent je spreman za utakmicu. Ućiće sa klupe.

Srbija

Uroš Plavšić, Filip Petrušev, Nikola Jović, Bogdan Jovanović, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Nikola Jokić, Vasilije Micić, Marko Gudurić, Dejan Davidovac, Aleksa Avramović, Nikola Milutinov, selektor: Svetislav Pešić.

SAD

Stefen Kari, Entoni Edvards, Lebron Džejms, Kevin Durent, Derik Vajt, Tajris Haliburton, Džejson Tejtum, Žoel Embid, Džru Holidej, Bem Adebajo, Entoni Dejvis, Devin Buker, selektor: Stiv Ker.

Agencije

CATEGORIES
Share This