Srbija bez poraza

Srbija bez poraza

Srbija je trijumfom nad Azerbejdžanom već obezbijedila najmanje baraž za Svjetsko prvenstvo. Ipak, imaju izabranici selektora Dragana Stojkovića šansu i da sa prve pozicije odu u Katar ako savladaju Portugal 14. novembra. Do ovog meča Portugalci imaju i gostovanje u Irskoj.

Trenutno Srbija je prva sa 17 bodova dok Portugalci imaju bod manje i meč manje.

Selektor Stojković je bio zadovoljan pobjedom.

-Mislim da smo pokazali dominaciju od prvog do posljednjeg minuta. Bilo je dosta šansi i dobrih akcija. Igrači su bili raspoloženi znali smo koja je važnost utakmice i krajnjeg rezultata. Uradili smo ono što smo željeli –istakao je Stojković.

Selektor Srbije je na ovom meču iz predostrožnosti ostavio na klupi Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića ali im je na kraju pružio šansu.

-Nije bilo neohodno da uđu. Poslije 45 minuta smo znali da ćemo doći do gola. Vjerovali smo u to. Bio je plan da ih sačuvamo da ne dobiju kartone. Može da se desi pa da onda puno žalimo. Međutim osjetio sam da mogu da uđu jer nije prljava utakmica , oni su moju odluku razumjeli- dodao je selektor.

Stojković je napomenuo da ne razmišlja odmah o Portugalu.

Ne kreću odmah pripreme. Imamo dovoljno vremena mi smo znali da će ta utakmica da odlučuje. Ovo što smo uradili je fenomenalno i čestitam momcima na dobroj igri i borbi tokom kvalifikacija.

Junak pobjede bio je Dušan Vlahović

-Čestitam rivalu na fer utakmici. Dominirali smo i stvorili veliki broj šansi, iskoristili samo tri, mada smo mogli smo i više. Najbitnije da smo uzeli tri boda i da idemo na odlučujući meč protiv Portugala. Što se tiče mog učinka nikad nisam zadovoljan, težim ka tome da napredujem i da iz svega izvučem maksimum. Mogao sam bolje danas ali je najbitnije da smo pobijedili. Završili smo kvalifikacije bez poraza što je sjajno. Svjesni smo da imamo kvalitet i slijedi nam meč odluke. Želimo da odigramo što hrabrije i kvalitetnije i da odemo na Mundijal što bi bilo sjajno- Istakao je Vlahović.

SI

CATEGORIES
Share This