SP: Hrvatska izbacila Brazil i otišla u polufinale!

SP: Hrvatska izbacila Brazil i otišla u polufinale!

Pobjeda Hrvatske u okviru prvog četvrtfinalnog meča na Mundijalu u Kataru protiv Brazila i plasman u novo polufinale Mundijala!

 

Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru pošto je nakon penala savladala Brazil sa 4:2.

Nakon 120 minuta rezultat je bio 1:1.

Prvo poluvrijeme Brazila i Hrvatske praktično je proteklo bez šansi, Južnoamerikanci su bili nešto opasniji, imali tu šansu preko Vinisiusa koji je izblokiran od strane Gvardiola, ali je to bilo sve.

Kao da su se štedjeli kako bi imali više snage u nastavku, Hrvati su im dobro parirali, ali nisu uspijevali da priprijete Alisonu koji se i dalje odmarao na ovom Mundijalu.

Najbolja šansa u dotadašnjem dijelu meča bila je u 47. minutu kada je Livaković dva puta intervenisao, prvi put Rišarlisonu kada je uspio da nogom odbrani slabašan udarac sa oko 6-7 metara poslije ubacivanja sa desne strane gdje je bio Rafinja, a u nastavku akcije je dosuđen ofsajd iako su Brazilci tražili igranje rukom.

Brazil je počeo da pritiska, Nejmar je imao novu šansu ali je ponovo Livaković rastao u junaka ovog meča.

Livaković je ponovo spasio Hrvate kada je Paketa stigao do lopte, imao je i dosta sreće pošto mu se lopta odbila od odbrambenih igrača Hrvatske. Rodrigo i Entoni su unijeli dosta živosti u ekipu Brazila, ali je golman protivnika danas bio na najvišem nivou. Nejmar je imao novu šansu, praktično je gol visio u vazduhu u pojedinim momentima, Brazilci su naše komšije poslali u kazneni prostor, ali gola nije bilo.

Eder Militao je pucao pored gola u 86. minutu, a navijači Brazila su se hvatali za glavu…

Otišlo se u produžetke.

U prvom bijeležimo jednu dobru akciju Bruna Petkovića po lijevoj strani kada je sjajnim potezom izbacio dvojicu protivničkih fudbalera, ali je akcija završena neslavno, a na drugoj strani praktično bez šansi sve do posljednjeg minuta prvog produžetka.

Tada smo vidjeli jedini gol na ovom meču.

Dva dupla pasa, “žoga bonito”, Nejmar je bio glavni i odgovorni u ovoj akciji, na kraju je obišao Livakovića koji je ostao na kolenima, nedorečen, čini se da je mogao i bolje da reaguje. Na kraju, kapiten Brazila šalje loptu u praznu mrežu za 1:0. Prelijep gol.

Ozbiljnije su Hrvati krenuli ka golu Brazila, ali je Tite uspio da organizuje svoju odbranu sve do 117. minuta.

Tada se Brazilu desilo nešto što i Srbiji protiv Kameruna, otišli su previše napred bez ikakvog razloga, dozvolili previše prostora Oršiću koji je prošao po lijevoj strani, dodao do Petkovića koji pogađa iz prvog šuta u okvir gola Brazila!

Dovoljno za penale, a kasnije i za polufinale!

CATEGORIES
Share This