Slovenci pobjedom nad Njemačkom uzeli kartu za Mundobasket

Slovenci pobjedom nad Njemačkom uzeli kartu za Mundobasket

 

Slovenci su igrali bez svog najboljeg igrača Luke Dončića, čiji im izostanak nije toliko falio protiv takođe oslabljenih Nijemaca.

“Zmajčeke” je predvodio Amerikanac Džordan Morgan koji je ubacio 22 poena i sakupio 13 skokova uz četiri asistencije.

Miha Lapornik, Edo Murić i Žiga Samar su ubacili po 14 poena, a Urban Klavzar deset. U timu Njemačke je bolji od ostalih bio David Kramer sa 14 poena, dok su po deset imali Majzner, Zengfelder i Vank.

Slovenci do pobjede na svom parketu nisu došli tako lako pošto je Njemačka bolje otvorila meč i na kraju prve dionice vodila 24:16.

Već u ranoj fazi druge se situacija preokrenula, pa je Slovenija istopila prednost rivala i preokrenula, da bi domaćin na poluvrijeme otišao sa 41:34.

Od tog trenutka je prednost Slovenije rasla, da bi pred kraj treće četvrtine iznosila i +16, a tokom četvrte i 18 poena, pa Njemačka uprkos velikom naletu u tom dijelu igre, nije uspjela da dođe do čuda.

Slovenija je ostala treća u grupi J sa sedam pobjeda i tri poraza, Finska je druga sa skorom 8-2, koliko ima i prvoplasirana Njemačka. Četvrta je Švedska sa skorom 4-5, a Izrael i Estonija su još slabiji od toga.

Nova.rs

CATEGORIES
Share This