Sloga iz Doboja najbliža Premijer ligi BiH

Sloga iz Doboja najbliža Premijer ligi BiH

Najboljeplasirani klubovi iz Republike Srpske koji pretenduju za ulazak u Premijer ligu BiH u sezoni 2022/23. bili su u petak na sastanku u Sarajevu, na razgovoru sa predstavnicima Komisije za licenciranje Fudbalskog saveza BiH i nijedan od njih ne ispunjava sve uslove po kriterijumima koji propisuje Evropska fudbalska unija (UEFA).

Predstavnici Krupe, Sloge iz Doboja, Slobode iz Novog Grada i Zvijezde 09 iz Etno sela „Stanišići“ upoznati su sa nedostatcima u procesu licenciranja za premijerligašku sezonu 2022/23, a najbolje parametre od svih ima dobojska Sloga, osim jednog stadiona!

Međutim, Dobojlije imaju zdanje u svom Područnom savezu koji ispunjava najstrože kriterijume licenciranja, a to je stadion “Dr Milan Jelić” u Modriči koji su i prijavili.

Osvajaču duple krune u Republici Srpskoj, ekipi Krupe, nedostaju tri elementa: stadion koji takođe imaju u svom području (Gradski stadion u Banjaluci), kadetsku selekciju zbog koje su u tekućoj sezoni kažnjeni oduzimanjem jednog boda u prvenstvu Republike Srpske i atest za umjetnu travu na stadionu u kanjonu Vrbasa koji je takođe formalnost!

Slobodi iz Novog Grada nedostaju omladinske selekcije (više njih), te odgovarajući stadion u okviru Područnog saveza Prijedor (klub iz jednog područja ne može da bude domaćin u drugom) u premijerligaškim utakmicama.

PROČITAJTE JOŠ

Novograđani ni u ovoj sezoni sa omladincima nisu ispoštovali obavezna takmičenja, tako da su miljama daleko od dobijanja licence za Premijer ligu BiH.

Zvijezda 09 je u sličnoj situaciji kao Sloga iz Doboja, s tim što ima malo veći problem. Četa iz Etno sela „Stanišići“ nema odgovarajući stadion, a prijavljeni Gradski stadion u Bijeljini ima jedan od najlošijih terena u premijerligaškom društvu na koji su se svi žalili, tako da njegovom rekonstrukcijom ovaj klub ne može da ispuni uslove za takmičenje.

Od pomenuta četiri kluba čiji predstavnici su bili u sjedištu FS BiH dva imaju licence na nivou Fudbalskog saveza Republike Srpske u prvostepenom odlučivanju, to su Sloga i Zvijezda 09, dok su Sloboda i Krupa pale na tom ispitu.

Pored Dobojlija i ekipe iz Etno sela „Stanišići“ licece na nivou FSRS su dobili još fočanska Sutjeska i Ljubić iz Prnjavora.ž

Podsjetimo, Krupa je osigurala šampionsku titulu u Prvoj ligi RS, a za drugo mjesto se bore Sloga i Sloboda.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This