Slijedi svoje snove: Valentina Došić potpisala profesionalni ugovor za klub iz Brčkog

Slijedi svoje snove: Valentina Došić potpisala profesionalni ugovor za klub iz Brčkog

Osamnaestogodišnja Valentina Došić iz Vlasenice potpisala je prvi profesionalni četvorogodišnji ugovor sa Košarkaškim klubom Lavovi iz Brčkog kao seniorka, dokazujući da se upornošću i radom može postići životni cilj.

Došićeva, koja je kapiten juniorske selekcije Lavova, saradnju sa ovim klubom počela je prije tri godine nakon prijateljske utakmice u kojoj ju je zapazio trener Aleksandar Bližnjaković i ponudio joj da igra za ovaj tim.

Valentina je izjavila da će igrati najbolje što umije kako bi opravdala povjerenje kluba, ali i slijedila svoje snove da jednog dana bude košarkašica u nekom od svjetskih timova.

– Ovo je moja druga kuća i zahvalna sam svima koji su prepoznali moj talenat i želju da uspijem – istakla je Valentina Došić, koja je osvojila brojne trofeje, među kojima i titulu juniorskog šampiona BiH u sezoni 2023/24, a zapaženu ulogu imala je u seniorskoj selekciji Lavova na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Ona je navela da je prije dvije godine prvi put, neočekivano, nastupila za reprezentaciju BiH, kao i da je ove godine bila među najboljim košarkašicama juniorske reprezentacije, nakon čega je uslijedio poziv za seniore.

Došićeva je rekla da vjeruje da će i dalje postizati zapažene rezultate, kao i da se nada da će “Lavovi” ostati u vrhu tabele.

Ona je zahvalila trenerima Košarkaškog kluba “Vlasenica” Radiki i Srđanu Perendiću, koji su vjerovali u nju od početka i bodrili je, kao i košarkašici Aleksandri Reljić, koja joj je pružala podršku u teškim trenucima.

Agencije

CATEGORIES
Share This