Sjajni Borac pokorio Nikoziju (VIDEO)

Sjajni Borac pokorio Nikoziju (VIDEO)

Fudbaleri Borca ispisali su istoriju u Nikoziji i upisali istorijsku pobjedu u ligaškom dijelu Lige konferencija.

Crveno-plavi su večeras u okviru drugog kola na Kipru savladali favorizovani APOEL sa 1:0 i tako samo nastavili sa čudesnim igrama ove godine. Nakon onog remija protiv Panatinaikosa, Borac sada ima četiri boda i nalazi se u gornjem dijelu tabele ovog evropskog takmičenja u kojem se nalazi 36 ekipa.

Borac je dobro otvorio utakmicu. U uvodnim minutama se igralo na polovini domaćeg tima, ali bez ozbiljnijih opasnosti po gol domaćina. Kako je susret odmicao, APOEL je preuzeo terensku incijativu, ali Banjalučani su sjajno stajali u defanzivi, tako da nisu dopustili veći broj prilika. Mreža crveno-plavih se zatresla u 24. minuti kada je Petrović pogodio. Ipak, slavlje domaćih nije dugo trajalo jer je nakon VAR intervencije pogodak poništen zbog ofsajda.

Do kraja prvog dijela tima Mladena Žižović je odigrao veoma pametno, tako da se na odmor otišlo bez pogodaka.

Sličan scenarij smo gledali i u drugom dijelu. Borac igra veoma pametno i čeka svoju priliku. Tim sa Kipra je nešto pokušavao, ali nikako nije mogao da probije bedem crveno-plavih. Žižović je izvršio trostruku izmjenu, iz igre su izašli Kulašin, Vukčević i Srećković, a umjesto njih na terenu su Hrelja, Kvržić i Nikolov.

Ona je uslijedila 63. minuti i muk među pristalicama APOEL-a i slavlje malobrojnih navijača Borca. Iz slobodnjaka je Centrirao Stefan Savić, a loptu nije niko dirao te je ona na kraju završila iza leđa Beleca za 1:0 i erupciju među svim Borčevcima.

Do kraja smo očekivano gledali napade domaćina koji ni tada nisu bili previše opasni, jer je Borčeva odbrana večeras izgledala granitna. Sve je moglo biti riješeno u 80. minuti. Savić je presjekao jednu loptu na sredini terena, povukao i uposlio Vranješa koji je bio sam pred golmanom APOEL-a, ali se sapleo u ključnom trenutku. Ipak, do kraja Borac sačuvao prednost i upisao veličastvenu pobjedu.

Naredni susret Borac u Ligi konferencija igra 7. novembra na Islandu protiv Vikingura.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This