Siti i De Brujne se poigrali sa Arsenalom, nema dileme ko je najbolji u Engleskoj (VIDEO)

Siti i De Brujne se poigrali sa Arsenalom, nema dileme ko je najbolji u Engleskoj (VIDEO)

Fudbaleri Mančester sitija deklasirali su Arsenal u derbiju 33. kola, ali i cijelog prvenstva sa 4:1 i stigli na korak od odbrane titule u Premijer ligi. Građani su pokazali da su u ovom trenutku bolji rival ili bar u mnogo boljoj formi koja je izdala „tobdžije“ u finišu sezone kada im je najviše trebala.

Sve je bilo gotovo poslije prvih 45 minuta. Kevin de Brujne je već u sedmom pokazao da će ovo biti njegovo veče jer je sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca matirao Arona Raazmdejla. Nastavio je Siti sa napadima, a Arsenal izgledao kao tim koji se bori za opstanak.

Gotovo ništa nije mogla ekipa Mikela Artete koja je do prije samo nekoliko kola imala prilično komfornu situaciju na vrhu.

https://twitter.com/Basithckra/status/1651315426461372416?s=20

Da su gosti na poluvrijeme otišli sa golom zaostatka možda bi mogli nečem da se nadaju, ali je Džon Stouns u nadoknadi iskoristio sjajan centaršut igrača meča De Brujnea i povisio na 2:0. VAR je bio na strani domaćih.

https://twitter.com/geovmauri/status/1651319845198102528?s=20

I u nastavku je tim Pepa Gvardiole bio mnogo bolji, a veče za pamćenje De Brujne je krunisao u 54. minutu kada je hladnokrvno realizovao šansu koju mu je pripremio Erling Haland.

Do kraja meča loše veče Arsenala za trenutak je popravio Rob Holding u 86. minutu. Ipak, kakav bi to meč bio a da Haland ne postigne pogodak. Fenomenalni Norvežanin stavio je tačku na veliki trijumf u petom minutu nadoknade vremena.

Građani su i dalje drugi na tabeli sa 73 boda, dva manje od Arsenala. Ipak, veliki kapital su dva zaostala meča, a s obzirom u kakvoj formi igraju preostalih sedam mečeva trebalo bi da budu samo formalnost.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This