Siner sebi obezbedio broj 1 a Novaku sačuvao broj 2

Siner sebi obezbedio broj 1 a Novaku sačuvao broj 2

Veliki posao je napravio Janik Siner pobedom protiv Aleksandra Zvereva u polufinalu u Sinsinatiju. Prvo, debitovaće u finalu ovog mastersa. Drugo, obezbedio je sebi prvo mesto na svetu i posle Ju-Es opena bez obzira kako završi takmičenje i u Sinsinatiju i u Njujorku. Treće, sačuvao je Đokoviću broj 2 na novoj ATP listi, a samim tim i poziciju drugog nosioca na žrebanju na poslednjem grenu sezone.

Naravno, da bi neko dobio, neko mora i da izgubi. A veliki gubitnik u polufinalu Sinsinatija je Aleksander Zverev. Da je osvojio titulu na ovom mastersu, odmah bi pretekao i Đokovića i Karlosa Alkarasa na svetskoj listi i bio drugi nosilac na Flašing Medouzu. Da je pobedio Sinera, imao bi kakve-takve šanse, ruku na srce, više teoretske nego realne, da bude prvi teniser sveta posle Ju-Es opena.

Sada je sve, bar za sada, ostalo u domenu propuštene prilike. Italijan je pobedio sa 7:6 (11:9), 5:7, 7:6 (7:4), ali se može dogoditi da skupo plati račun ovog trijumfa.

– Jasno da moram još fizički da se popravim – objasnio je Siner šta ga najviše muči.

On je imao mnogo problema sa kukom na nekima od prethodnih turnira, u Madridu se predao, u Rimu nije ni igrao, u Montrealu se držao za bolno mesto, Olimpijske igre je preskočio zbog problema sa krajnicima, tako da nije u najboljoj formi.

– Ako želim da osvajam gren slem titule, moram da budem spremniji. Bez obzira šta se dogodi u finalu, veoma sam srećan kako sam igrao protiv Zvereva – istakao je Italijan posle tek druge pobede protiv Nemca kojom je prekinuo seriju od četiri poraza. Sada Zverev vodi sa 4:2.

Plasmanom u finale turnira na kome je prošle godine izgubio od Dušana Lajovića u drugom kolu i osvojio samo 10 poena, Siner sada ima odličnu priliku da pobegne pratiocima na svetskoj listi.

Ako osvoji titulu (početak meča je zakazan za ponoć), povećaće prednost nad drugoplasiranim Đokovićem na 2.300 poena. Ako izgubi protiv Frensisa Tijafoa, njegov pluć će biti 1.950.

Siner ima šansu da osvoji treći masters u karijeri, drugi u ovoj godini (Majami). Prošlog leta je pobedio u Torontu.

SK

CATEGORIES
Share This