SIGURAN START SRBINA Đoković pobjedom počeo odbranu titule na US Open

SIGURAN START SRBINA Đoković pobjedom počeo odbranu titule na US Open

Novak Đoković se plasirao u drugo kolo US Opena pobjedom nad Raduom Albotom sa 3-0 u setovima.

Đoković nije blistao na ovom meču, daleko od toga, te su se jasno mogle vidjeti posljedice toga što je nakon Rolan Garosa slavio zlatnu medalju i nije igrao nijedan meč do US opena.

Bilo kako bilo, nije imao problema da trijumfuje protiv Moldavca, trenutno 138. na svijetu, u tri odigrana seta poslije oko dva sta igre – sa 6:2, 6:2, 6:3.

Novak je time osvetio svoja dva brata, Marka i Đorđa, kako je i najavio pred meč, s obzirom da su oni prije oko deset godina izgubili od Albota na manjim turnirima.

U drugom kolu turnira Đoković će igrati protiv Lasla Đerea, koji je savladao Štrufa poslije maratona. To će biti repriza prošlogodišnjeg trećeg kola, u kojem je Novak slavio poslije velikog preokreta od 0-2 u setovima.

Novak Đoković
FOTO: JUSTIN LANE/EPA

Što se ovog meča tiče, Albot je ušao jako motivisano i krenuo je na sve ili ništa.

To mu je donijelo dva servis gema bez izgubljenog poena, ali je zatim izgubio četiri gema u nizu.

Novak je bio daleko od svog najvišeg nivoa, što govori podatak da je napravio čak 10 duplih servis grešaka, a prvi servis je ubacivao u manje od 50 odsto slučajeva.

U drugom setu viđena je slična priča kao u prvom, ali je Moldavac pružio malo veći otpor, pa čak i napravio brejk.

Djelovalo je da može da bude problematično jer je Albot poslije ribrejka imao 40:0 da povede sa 3:2, ali je Novak osvojio pet poena u nizu, a onda i sva tri naredna gema do kraja seta – za 2-0.

Svoj najlošiji tenis drugi teniser svijeta je vjerovatno igrao u trećem setu.

Ređale su se duple i greške, a nikako nije uspijevao da iskoristi brejk loptu. Poveo je Albot sa 3:2 nakon što je spasao svih pet brejk lopti, ali mu ni to nije pomoglo.

Na 3:3 je Novak oduzeo servis rivalu, a onda sa dva rutinska servis gema završio posao i otišao na zasluženi odmor, ali i analizu ovog duela.

Agencije

CATEGORIES
Share This