Serija se vraća u Atlantu: Bogdanova sjajna partija i Jangova bomba za rušenje Seltiksa (VIDEO)

Serija se vraća u Atlantu: Bogdanova sjajna partija i Jangova bomba za rušenje Seltiksa (VIDEO)

Atlanta Hoksi uspJeli su da izbJegnu poraz kojim bi završili učešće u ovogodišnjem doigravanju, a ovaj put savladali su Boston na gostujućem terenu – 119:117.

Sada je 3:2 i situacija u seriji se znatno komplikuje, a srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović odigrao je još jedan dobar meč. Srpski bek ubacio je 18 poena uz preko 60% iz igre i time bio jedan od glavnih faktora za pobjedu gostiju.

Iako su bili bez Mareja koji je zaradio suspenziju na prošlom meču kada je ušao u blagi konflikt sa sudijom, gostujući igrači uspjeli su da iskoriste još jednu u nizu lošu partiju glavnog igrača Bostona Džejsona Tejtuma. Krilo Seltiksa ubacilo je 19 poena ali uz loš šut iz igre, dok je ponovo svoj tim predvodio Džejlen Braun sa 35 poena, piše Sportal.

https://twitter.com/ATLHawks/status/1651016012089925633?s=20

Na pobjedničkoj strani ponovo je Jang bio najbolji sa 38 poena i 13 asistencija, uz šut sa pobjedu sa deset metara. Ovaj put plejmejker Atlanta imao je odličan uticaj i na ostatak ekipe, iako to i nije bio slučaj u prošlim mečevima, iako su brojke govorile suprotno.

Iako su podjednako dobro otvorile meč i jedna i druga ekipa, Seltiksi su ubrzo uspjeli da naprave dvocifrenu razliku i održavali su je do dobrog dijela posljednjeg kvartala. Domaći su igrali odličnu utakmicu, ali nisu imali priliku da slome Bogdanove Hokse pošto je gostujući tim pogodio nevjerovatnih 19 trojki.

U konstantnom minusu bili su i čekali svoju šansu gosti, a na kraju su je dobili i iskoristiil. Pri rezultatu 111:99 Atlanta pravi seriju 12:0, zaključno sa trojkom Janga za izjednačenje i tu se vraća u utakmicu.

https://twitter.com/ATLHawks/status/1651035398909599745?s=20

Do kraja utakmice vođstvo se razmjenjivalo nekoliko puta, a pri rezultatu 117:116 za Seltikse Jang dobija loptu na svojoj polovini i na nešto manje od tri sekunde do kraja pogađa “bombu” za pobjedu Atlante koja je i dalje živa u seriji i sada na svom terenu ima priliku da izjednači na 3-3.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This