Selektor Srbije blista „Napravili smo 12 ratnika koji su spremni da poginu jedan za drugog“

Selektor Srbije blista „Napravili smo 12 ratnika koji su spremni da poginu jedan za drugog“

Selektor mladih reprezentativaca Srbije Nenad Stefanović, nije želio da krije oduševljenje nakon što se njegov sastav popeo na krov Evrope.

Nije u finalu juniorskoj reprezentaciji Srbije ništa mogla ni Španija, a orlići su slavili s 81:71, piše Sportal.

Trener Stefanović i ovih 12 momaka, predvođeni kapitenom Nikolom Topićem, uvjerili su da košarkaška budućnost u Srbiji i dalje postoji.

– Dominantno, nijedna utakmica u egalu, sve riješeno na vrijeme – nemam šta da kažem. Svaka čast momcima, za mjesec dana smo napravili koheziju i tim, napravili smo 12 ratnika koji su spremni da poginu jedan za drugog. Da igraju odbranu, da uđeš, igraš odbranu pet minuta i izađeš srećan. Nismo najbolji u šutu za tri, ali imamo svaku utakmicu nekoga drugog ko je iskočio. Timska igra je donijela trofej – rekao je Stefanović.

Nije imao dilemu Stefanović da je ovo najveći uspjeh u njegovoj karijeri.

– Ovo mi je najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri, bez dileme. Ne postoji veća satisfakcija. Mislim da sam jedan od rijetkih koji su, od kad sam postao trener, želio da vodim reprezentaciju, a ne da ne kažem šta – kazao je on.

Kako ističe trener, igračima je na momente bilo lakše kada su vidjeli da je stručni štab na klupi miran.

– Mislim da im je pomoglo dosta jer sam juče bio katastrofa. Više sam se brinuo juče, sada nisam imao dilemu koji će da bude ishod nakon otvaranja utakmica. Vjerujem da vide kada smo smireni na klupi da je i njima lakše – dodao je selektor Srbije.

Po riječima Stefanovića, od početka turnira plan je bio da se skine skalp nekim od velikih rivala.

– Mi smo imali target da dobijemo Francuze ili Špance, ne želimo da se mjerimo sa nekim drugim. Trebalo je pobijediti sve te timove, Nijemci su završili treći, Špance smo dobili prije turnira, to nam je značilo. Oni su bili favoriti, na papiru, ali smo vjerovali da možemo da ih dobijemo – rekao je Stefanović.

Za kraj, slika koja je poslata u svet iz Čaira je nešto o čemu će se govoriti.

– Iskreno, ovo mi nije bilo ni u najluđim snovima. Da će da bude puna hala, toliko djece, ovi momci su kao Bitlsi. Nestvarno iskustvo za njih, mi smo malo stariji od njih, ali je ovo fenomenalno. Broj djece, publike, ponašanje publike, fenomenalno – zaključio je on.ž

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This