SEDMICA ZA ZABORAV Banjalučanin prvo kiksao, pa ga Piksi „sklonio“ sa spiska i na kraju dobio suspenziju

SEDMICA ZA ZABORAV Banjalučanin prvo kiksao, pa ga Piksi „sklonio“ sa spiska i na kraju dobio suspenziju

Nekadašnji štoper Vojvodine i Crvene zvezde će sa tribina gledati susret njegovog Spartaka i Rostova (subota, 18) u 11. kolu Premijer lige Rusije

Veoma loša sedmica za Srđana Babića. Najprije je u srijedu napravio težak kiks i direktno kumovao golu napadača Dinama iz Moskve El Mehdija Mauhuba u Kupu Rusije, potom ga je u petak sa spiska reprezentacije Srbije precrtao selektor Dragan Stojković Piksi, a potom ove subote neće moći da se nađe ni na klupi moskovskog Spartaka protiv Rostova (18.00), zato što će u 11. kolu Premijer lige Rusije morati da odradi suspenziju.

Babiću je zapravo već nekoliko nedjelja forma u silaznoj putanji, kao i većem dijelu ekipe Spartaka. Trener Dejan Stanković se u prvenstvu muči da razmrda ekipu, istina na nekim mečevima mu je nedostajalo i malo sreće, ali crveno-bijeli su u posljednja tri kola osvojili samo dva poena. Pali su zato na šestu poziciju, a za liderima Krasnodarom i Lokomotivom zaostaju po osam poena.

U prošlom kolu, prethodnog vikenda, baš je Lokomotiva nadigrala Spartak i savladala ga sa 3:1. Babić je na tom meču u petom minutu nadoknade prvog poluvremena dobio žuti karton. Bila mu je to treća uzastopna javna opomena u posljednja tri kola, četvrta od početka sezone, pa prema pravilniku sada mora na hlađenje, piše Mocart sport.

Izgleda da je tu informaciju malo previše ozbiljno shvatio, pošto je na pomenutom susretu sa Dinamom u 5. kolu grupne faze nacionalnog kupa bio previše hladan i nonšalantan u 20. minutu. Iz posljednje linije je poslao katastrofalno dodavanje kroz sredinu, direktno protivniku u noge, a potom je u namjeri da iskupi grešku prelako ispao iz duela. Epilog – Policajci su lako poveli sa 2:1.

Srećom po Babića, ali i trenera Stankovića, crveno-bijeli su u finišu meča došli do senzacionalnog preokreta. Najprije je Martins Pereira u 84. minutu izjednačio na 2:2, a zatim je Vilijan Žose fenomenalnim golom iz slobodnog udarca u 90. minutu donio Spartaku pobjedu vrijednu ovjere prve pozicije i plasmana u nokaut fazu.

U petak je Stojković objavio konačan spisak za mečeve Orlova sa Švajcarskom (12. oktobra u Leskovcu) i Španijom (15. oktobra u Kordobi), a na njemu su se ispred Babića našli štoper Zenita Strahinja Eraković i na prošlom okupljanju odlični Jan Karlo Simić iz Anderlehta. Uz naravno nedodirljive Nikolu Milenkovića i Strahinju Pavlovića.

Za junaka posljednjeg meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Bugarskom ovog puta nije bilo mjesta. Od te utakmice u Leskovcu Babić je odigrao samo još jedan meč u dresu Orlova, prijateljski protiv Kipra.

Da se zaokruži košmarna nedjelja, 28-godišnji defanzivac će sa tribina gledati duel Spartaka i Rostova. Pomenuli smo već, veoma važan za Stankovićeve izabranike kako bi se vratili na pobjednički kolosijek i priključili borbi za titulu.

Ono što je dobro po crveno-bijele, Rostov je takođe u lošoj formi. Iz posljednja tri kola je osvojio samo jedan poen, ima ih ukupno 12 i osmi je na tabeli. Poput Spartaka, u Kupu Rusije je u sredu izborio plasman u narednu fazu iako je posle jedanaesteraca izgubio jedan bod u duelu sa Himkijem (2:2, penalima 8:7). Za one koji ne prate ruski fudbal, samo kratko da objasnimo – u grupnoj fazi kupa u slučaju neriješenog rezultata se izvode jedanaesterci. Bolji u njima osvaja dva poena, a lošiji samo jedan.

Ovo će biti prvi susret Spartaka i Rostova ove sezone, a prošle su Moskovljani trijumfovali na oba susreta. U novembru prošle godine u prestonici je bilo 2:1, dok je u aprilu u Rostovu Spartak slavio sa 5:1. Banjalučanin je tada takođe propustio prvi duel u sezoni zbog prehlade, dok je na drugom odigrao svih 90 minuta i dobio žuti karton.

Agencije

CATEGORIES
Share This