RUMUN ODUŠEVIO EVROPU Napadač kojeg je Zvezda htjela ljetos, trenutno je nabolji strijelac u Ligi nacija

RUMUN ODUŠEVIO EVROPU Napadač kojeg je Zvezda htjela ljetos, trenutno je nabolji strijelac u Ligi nacija

Da je Crvena zvezda ljetos bila na tragu odličnog pojačanja govori i ovogodišnje izdanje Lige nacija, gdje je rumunski veznjak Razvan Marin na vrhu liste strijelaca pomenutog takmičenja!

Član italijanskog Kaljarija je ponovo bio strijelac, ovoga puta u pobjedi Rumuna nad Litvanijom (iz penala), te zajedno sa Viktorom Đokerešom (Švedska), Kerimom Akturkogluom (Turska) i Benjaminom Šeškom (Slovenija) dijeli prvo mjesto sa četiri postignuta gola.

Marin je ovog ljeta bio blizu Zvezde, njegovo ime je bilo podvučeno na tablu u kancelariji generalnog direktora crveno-bijelih Zvezdana Terzića, a pominjalo se da je srpski šampion htio da plati četiri miliona evra italijanskom klubu.

Vezni fudbaler je prethodne dvije sezone igrao u Empoliju, u međuvremenu je ostao na Sardiniji, a da se nalazi u sjajnoj formi govori i podatak da je na posljednja dva meča Serije A bio strijelac – protiv Juventusa i Parme.

Marin je prvi gol u LN dao protiv tzv.Kosova, zatim je tresao mrežu Litvanije i Kipra, te ponovo “načeo” pomenutu baltičku zemlju. Dovoljno da Rumunija poslije četiri kola obezbijedi četvrtfinale C divizuje.

– Najvažnija stvar je da smo osvojili tri boda. Počeli smo malo teže u prvih nekoliko minuta, ali smo se oporavili i igrali pametnije, mislim da smo to radili 70-75 minuta. Bilo je normalno da će nas u posljednjih 10-15 minuta pritisnuti. Bilo je hladno. Osjećao sam se dobro jer sam u posljednjoj utakmici brže izašao. Srećan sam što mogu da pomognem timu da pobijedi. Naš cilj je da dobijemo domaće utakmice. Idemo po šest bodova. Nije to najteža grupa – rekao je poslije utakmice.

Marin je karijeru počeo u Vitorulu i bio je šampion Rumunije 2017. godine. Zatim je zaigrao za Standard iz Liježa i Ajaks prije nego što je 2021. otišao u Seriju A.

Agencije

CATEGORIES
Share This